De familie Van Dongen neemt de prijs in ontvangst.
De familie Van Dongen neemt de prijs in ontvangst.

Kerstpakketje voor mooiste verlichting Varenbuurt

Algemeen

Bergschenhoek - Vorige week heeft Liza Grootoonk samen met haar dochter Emma een prijs uitgereikt voor de mooiste verlichting in de Varenbuurt. De prijs ging naar de familie van Dongen aan de Hersthoornvaren. Vader, moeder en twee zoons namen het kerstpakketje verrast in ontvangst. Er zaten onder meer kerstkoekjes, een kaars en kerstservetjes in.

“Drie adressen hadden zich per email ingeschreven, maar er waren heel veel huizen en tuinen mooi verlicht in onze Varenstraten”, aldus Liza. “Tijdens een rondgang door de straten kregen we van veel mensen te horen dat ze het een heel leuk initiatief vonden. Sommigen gaven aan dat ze het wel leuk vonden om wat extra verlichting of versiering op te hangen, maar dat ze geen prijs hoefden te winnen. Dat verklaart waarschijnlijk het kleine aantal e-mails.” Liza vindt het initiatief heel erg geslaagd: “Veel tuinen en huizen zijn gezellig verlicht en versierd, en het heeft wat bijgedragen aan de samenhorigheid. Natuurlijk hopen we ook dat het zorgt voor wat verlichting tijdens de minder feestelijke kerstdagen als men een avondwandeling maakt door te wijk en geniet van de lichtjes. Volgend jaar hopelijk nog meer lichtjes en hopelijk een kerstviering zoals we gewend waren, met vrienden en familie en in goede gezondheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 18 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 22 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen gisteren

Uit de krant