Leerlingen van het Picasso Lyceum Gjalt, Elske en Lex uit Da Vinci 2 zijn trots op de kunstwerken die Verbinding symboliseren.
Leerlingen van het Picasso Lyceum Gjalt, Elske en Lex uit Da Vinci 2 zijn trots op de kunstwerken die Verbinding symboliseren.

Leerlingen Picasso Lyceum verbeelden verbinding

Algemeen

Regio - De decemberdagen zijn traditioneel gezien een tijd van gezelligheid, warmte en samenzijn. De tijd van vaste gewoonten is er alleen even niet. Regels die van de ene op de andere dag verdwenen of ingingen, het heeft veel van de leerlingen, ouders en medewerkers van school gevraagd. 

Toch heeft deze periode ons als school ook positieve dingen opgeleverd. Thuisonderwijs en de mogelijkheden die deze manier van werken biedt voor nu en in de toekomst. Op het Picasso Lyceum zijn de leerlingen altijd in beeld gebleven. Vaak ook letterlijk door de vele online coachgesprekken. Toch was er behoefte aan meer dan alleen digitaal contact. Met elkaar en bij elkaar is nog altijd een krachtig leermiddel en draagt bij aan persoonlijke groei. Bij het vak Kunst is er gewerkt vanuit het thema Verbinding. “Hoewel we fysiek afstand van elkaar moesten houden tijdens de lessen, wilden wij toch graag met de leerlingen een gezamenlijk project oppakken om het groepsgevoel te behouden tijdens dit bijzondere schooljaar”, vertelt Antoon Fens van het Picasso Lyceum. “Iedere leerling heeft een eigen tegel in reliëf geboetseerd, waarbij de vormen en kleuren een verbindend element bevatten. We kunnen nu in school genieten van 12 plateaus waar aan onze klassen toch samen gewerkt hebben. Zo is er met elkaar een vrolijk aandenken aan een bijzondere tijd gerealiseerd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 1 uur geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 4 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 22 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 apr, 10:12

Uit de krant