MC7 opende het nieuwe waterveld van HBR (Foto: Erik van Dort)
MC7 opende het nieuwe waterveld van HBR (Foto: Erik van Dort)

HBR MC7 opent derde waterveld in de regen

Algemeen 114 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Hockeyclub Berkel en Rodenrijs blijft groeien en na de uitbreiding vorig seizoen met een vijfde veld werd deze zomer één van de velden uit 2004 vernieuwd. Meisjes C7 viel de eer te beurt om zaterdagmorgen 3 oktober het nieuwe veld te openen.

HBR verhuisde in 2004 naar het nieuwe sportpark Het Hoge Land. Dat werd verplaatst en uitgebreid als onderdeel van de VINEX-doelen van de Gemeente Lansingerland. Drie kunstgrasvelden had HBR toen. Inmiddels telt de club ongeveer 1400 leden. Na zestien jaar zijn de twee velden uit 2004 aan vernieuwing toe. Volgend jaar wordt ook het derde veld vernieuwd, maar deze zomer werd de toplaag van Veld 2 vervangen.

Waterveld
Het veld wordt aangepast aan de eisen van deze tijd en dat betekent dat het een zogenaamd waterveld moest worden. De club draagt hiervoor de meerkosten, waar de gemeente de kosten draagt tot het niveau van de traditioneel met zand ingestrooide toplaag. Er is deze zomer hard gewerkt en dat leidde tot een oplevering vóór de geplande datum. MC7 mocht als eerste een competitiewedstrijd op het nieuwe veld spelen. Bestuurslid Accommodatie René Reusen en Voorzitter Jeroen Zwaard waren erbij om het feestelijke karakter te benadrukken. In de stromende regen wist HBR MC7 voor een extra feestelijk tintje te zorgen door met 8-3 te winnen van Hockeyclub Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant