Afbeelding

Ziekenhuizen in de regio schalen reguliere zorg af

Algemeen 64 keer gelezen

Regio - Ziekenhuizen in de regio, waaronder het Franciscus Gasthuis & Vlietland, zien nog steeds een toename in het aantal coronapatiënten. De druk in de ziekenhuizen neemt hierdoor toe en verdere opschaling van de zorg voor coronapatiënten is noodzakelijk. Gistermiddag heeft het Regionaal Overleg Acute Zorg Zuidwest-Nederland (ROAZ) besloten dat alle ziekenhuizen in de regio de reguliere zorg afschalen om de zorg tijdens de tweede coronagolf zoveel mogelijk toegankelijk te houden.

Het Franciscus Vlietland in Schiedam heeft besloten om de geplande operaties, die op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober zouden plaatsvinden, af te zeggen. Dit met uitzondering van de spoedoperaties, oncologische operaties, keizersneden en schrijnende gevallen. Dit wordt in samenspraak met de behandelend arts besproken. Voor de week van 12 tot en met 16 oktober wordt de situatie nog bekeken. Hierover volgt nader bericht.

Patiënten waarvan de operatie niet door kan gaan, zijn en worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Zodra de situatie het weer toelaat neemt het ziekenhuis contact op met de patiënten om een nieuwe datum voor de operatie in te plannen. “We proberen de reguliere zorg zoveel mogelijk te continueren en we hopen op begrip van onze patiënten. De veiligheid voor onze patiënten en de zorg voor onze medewerkers staat altijd voorop”, aldus een woordvoerder van het Franciscus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant