TOGB kon het niet bolwerken tegen Baronie na twee rode kaarten.
VOETBALWEEKEND

Dubbele schade voor TOGB tegen Baronie

Algemeen 72 keer gelezen

Lansingerland - In de eerste klasse B is BVCB het seizoen voortvarend van start gegaan met een 2-1 eindstand in het thuisduel tegen Terneuzense Boys, dat nog wel de leiding nam, maar zich te vroeg rijk rekende.

Joshua Vermeer bracht BVCB nog voor rust langszij en Michael de Rooy was goed voor de winnende treffer. De bezoekers sloten met tien man af omdat één van de voetballers de scheidsrechter beledigde en met rood prompt kon vertrekken. Nieuw Lekkerland is volgende week de volgende opgave voor de ploeg van Dick Boereboom.

Jos Buitenhuis was op sportpark Tanthof de gevierde man bij Berkel. Hij verzilverde na de pauze een strafschop en was zo mede verantwoordelijk voor de eerste zege van het seizoen in de tweede klasse C: 0-1. Competitiegenoot Soccer Boys verging het minder op eigen veld. Er werd met 1-3 verloren van een effectiever SVC’08. Ruben van den Bosch bracht de spanning bij 0-2 nog wel terug, maar verlies kon niet meer worden afgewend. De zaterdagformatie van TOGB startte in de vierde klasse G het seizoen met een thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse DRL, dat in de eerste helft feller was. Het leverde ook een 0-1 tussenstand op. Lang stond de voorsprong voor DRL niet op het scorebord. Tim Mourits verzilverde een strafschop. Na de rust een steeds beter spelend TOGB. Uit een voorzet van Julian Meijer was het wederom Tim Mourits die succesvol was (2-1). Daarna was het met 2-2 de beurt aan DRL. Uit een vrije trap liet Vince Luijken zien over een perfecte trap te beschikken. De middenvelder verschalkte de DRL-doelman en bracht TOGB wederom aan de leiding, 3-2. Marnix Remmelszwaan aanleggen. De verdediger miste. Scheidsrechter Van der Heiden kon na een duw in de rug niet anders dan de bal voor de derde keer opde stip te leggen. Mourits tilde met zijn derde de tussenstand naar 4-2. Het laatste woord was voor Marnix Remmelszwaan die met een kopbal de doelman van DRL wist te verslaan: 5-2. Vrouwen-1 van Berkel keerde met winst terug uit Ridderkerk, waar RVVH na een 2-2 tussenstand halverweg met 2-4 werd verslagen. De thuisclub starte uitstekend en kwam op een 2-0 voorsprong maar nog voor rust kon Berkel de stand gelijktrekkendoor deoelpunten van Alyssa Daal en Jonna Hulshof. In de rust werden de puntjes op de I gezet bij Berkel en dat wierp duidelijk zijn vruchten af in het vervolg van de wedstrijd. Aanvoerdster Demi Verlangen kopte een prima genomen hoekschop van Faith Parto perfect binnenkopte en de wedstrijd werd beslist door de jarige Lindy Hogedoorn, die een mooie pass van Alyssa Daal perfect afronde en zo de 2-4 tegen de touwen schoot. Hoofdklasser TOGB verloor met geflatteerde 0-4 cijfers van Baronie. De ploeg van Ronald Ermes leed dubbel verlies met rode kaarten voor Wouters Vermeer (na een onfortuinlijke handsbal) en Jordan Weegman, die ook de bal met de hand beroerde. Fluitist Miquel Tjong A Hung paste de regels wel heel expliciet toe en dupeerde zo de debutant die wel de complimenten kreeg van Baronie.