Laurens van der Burg wipt de 3-1 hoog in het net. (Foto: Erik van Dort)

HBR Heren 1 imponeert met 5-2 overwinning

Algemeen 101 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Ook figuurlijk scheen de zon deze zondag voor de eerste teams van HBR. De dames hadden een duidelijk overwicht tegen Forescate, maar uiteindelijk drukte zij dit slechts uit in één doelpunt, maar dat was genoeg voor de overwinning.

De heren die daarna aantraden maakte indruk met een wervelend tweede kwart waarin zij van 0-1 achter op een 4-1 voorsprong kwamen. Uiteindelijk wonnen zij met 5-2 van Upward uit Arnhem. Al na 3 minuten werd de Berkelse verdediging in een counter goed uitgespeeld en stond het zo maar 0-1. Het leek een moeilijke middag te worden. Maar het tweede kwart kende een krankzinnige 10 minuten waarin de Berkelse mannen als een vloedgolf over de Arnhemmers spoelden. In de 23e minuut werd Oscar van den Hul bij een doorbraak onrechtmatig gestopt, waarna Quintijn van Rheenen de toegekende strafbal hard in de rechterhoek plaatste. Zes minuten later maakte Van den Hul zelf de 2-1 uit een strafcorner. Laurens van der Burg draaide zich even later om de keeper heen en wipte de 3-1 binnen. Een minuut later maakte hij een vrijwel identieke goal en leidde HBR met 4-1. Na rust speelde HBR onverminderd sterk. Ze loodsten de wedstrijd naar een 5-2 zege.