De Bleiswijkse hockeydames namen drie punten mee naar huis.

Dames HV Bleiswijk boeken nipte overwinning

Algemeen

Bleiswijk - Zondag 4 oktober moest Bleiswijk dames 1 naar Spijkenisse voor een spannende pot. Gebrand om te winnen begonnen de dames aan de wedstrijd. Hier moesten en zouden zij winnen.

In de rust, bij een 0-0 stand, heerste een positieve sfeer. De dames hadden het idee dat hier, gezien hun spel, drie punten gehaald konden worden. Ondanks de vele strafcorners die Bleiswijk tegen kreeg, wist de verdediging deze allemaal tegen te houden. Ook een strafbal kon Spijkenisse niet omzetten in een doelpunt. Door veel druk te zetten en hun eigen spel te blijven spelen, creëerden de dames mooie kansen waarbij zij met het prachtige doelpunt van Britt Oskamp de 0-1 forceerden. Door als team de juiste keuzes te maken en gefocust te blijven, maakte Bleiswijk Dames 1 door dit doelpunt het verschil en namen zij de punten mee terug naar Bleiswijk.

Heren
HVB Heren 1 kwam tegen Heerhugowaard met 1-0 achter door een snelle counter. Bleiswijk begon sterk aan het tweede kwart, snel werd de gelijkmaker gemaakt. Een mooie rebound werd verwerkt door Yannic van Willigen. Na de tweede helft volgden al snel twee goals van de stick van Bram van Manen. Een 3-1 voorsprong voor HVB. De voorsprong kon helaas niet vastgehouden worden. Na twee goals van Heerhugowaard keek HVB tegen een 3-3 eindstand aan.