De BVCB-jeugd kan lekker blijven voetballen.
De BVCB-jeugd kan lekker blijven voetballen.

Interne voetbalschool BVCB in coronatijd

Algemeen

Bergschenhoek – Tja, wat doe je als je vanwege de strengere coronamaatregelen geen competitie meer kunt spelen met de voetbalclub? Dan organiseer je andere activiteiten voor de jeugd, volledig coronaproof, om toch het verenigingsgevoel een beetje te behouden. Het project dat vanuit de TJC is ingericht, genaamd ‘Interne voetbalschool van BVCB’, werd zaterdagochtend afgetrapt door de jeugdafdeling.

Het project is erop gericht om met verschillende mensen vanuit de club mede vorm te geven aan de jeugdopleiding, alles geheel binnen de geldende beperkingen, met veiligheid en plezier voorop! Onderdelen zijn onder meer: wedstrijdjes van 4-tegen-4, een clinic verzorgd door selectie en hoofdtrainer met staf BVCB, en vaardigheidstrainingen. Het idee wordt enthousiast ontvangen door de meiden van MO11. Zaterdagochtend om 9 uur staan ze al te trappelen op het veld om te mogen beginnen. Van tevoren zijn de teams ingedeeld met jongens en meisjes door elkaar en ook verschillende niveaus zijn gemengd, zodat het voor iedereen leuk is. “Je ziet wel dat jongens op een andere manier spelen dan meisjes”, vertelt één van de begeleiders. “Meisjes zijn wat eerder afgeleid en jongens gaan vaak recht op hun doel af. Maar er zijn nu twee meidenteams, dus dat is natuurlijk hartstikke leuk en er wordt iedere week twee keer enthousiast getraind!” De 4-tegen-4 is de kleinste vorm van een echte wedstrijd en overzichtelijk voor de spelers, omdat het aantal voetballers gering is. De spelertjes komen meer aan de bal waardoor er ook meer scoringskansen zijn. Ook is het aantal balcontacten groter. Het is de kleinste voetbalvorm waarin de teamfuncties aanvallen, verdedigen en omschakelen allemaal aan bod komen, dat is in een notendop de beste omschrijving van 4-tegen-4. Jan-Jaap Rodenburg, coördinator van de onderste jeugdteams, heeft de team-indeling gemaakt: “Er kan helaas geen competitie gespeeld worden. De kinderen mogen op zich wel voetballen, maar het aantal reisbewegingen moet zoveel mogelijk beperkt worden. Daarom heeft de TJC dit bedacht, zodat de kinderen toch nog kunnen voetballen naast de training. We hebben het allemaal in een week geregeld en daar gaat dus aardig wat werk inzitten. Maar ik vond het geweldig zaterdag, dus het was zeker de moeite waard! Het liep als een trein, mede ook door de inzet van alle trainers en begeleiders. Het is natuurlijk buiten en iedereen hield goed afstand van elkaar. Ouders konden helaas niet kijken, maar de kinderen hadden het prima naar hun zin. Het is zó moeilijk om nu iets te organiseren, alles ligt onder een vergrootglas. Het liep de hele dag goed. Nu hebben we dit toernooi gehad en dan de komende twee zaterdagen nog clinics en vaardigheidstrainingen. Daarna moeten we maar weer afwachten hoe het verder gaat met de maatregelen, maar dit hebben we maar weer mooi gehad!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 7 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 10 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 12 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 13 uur geleden

Uit de krant