De tentoonstelling 75 Jaar Vrijheid staat klaar voor belangstellenden. (Foto: PR/Facebook OVMB)
De tentoonstelling 75 Jaar Vrijheid staat klaar voor belangstellenden. (Foto: PR/Facebook OVMB)

Historisch Museum Bleiswijk presenteert ‘75 Jaar Vrijheid’

Algemeen 279 keer gelezen

Bleiswijk – Het plan om het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, te herdenken lag al klaar bij de Oudheidkundige Vereniging Bleiswijk (OVMB). Het coronavirus gooide roet in het eten. Voorzitter Gerrit van der Knaap is blij dat de zorgvuldig samengestelde collectie alsnog bekeken kan worden. 

“Voorlopig op twee zaterdagen in de maand met een maximaal aantal bezoekers”, zegt Gerrit. Men dient zich van tevoren aan te melden. Nu wij met z’n allen op zoek gaan naar vermaak en ontspanning dichtbij huis omdat vakanties en evenementen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan of uitgesteld zijn, is een bezoek aan de nieuwste tentoonstelling van het Museum Bleiswijk aan te bevelen. De zogenaamde bevrijdingsrokken zijn er te zien evenals diverse schoolplaten en materialen die behoren bij het thema ’75 Jaar Vrijheid’. Niet alleen de geschiedenis van Bleiswijk, maar ook die van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs uit de periode van de bevrijding en kort daarna, passeren de revue. “Wij zijn heel voorzichtig open gegaan”, zegt Van der Knaap. “Het was echt even dubben of en hoe de openstelling eruit moest zien in de anderhalve meter samenleving. Aanvankelijk hebben wij gekozen voor elke eerste en derde zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden. Aanmelden kan via onze website.” Kijk op www.ovmb.nl voor meer informatie.

De OVMB heeft als doel het bestuderen van de geschiedenis en de kennis van volksgebruiken en folklore in de ruimste zin van het woord om daarmee het belang van het verleden voor het heden en de toekomst aan te tonen, gericht op Bleiswijk en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant