Een van de hoogtepunten uit 2020: Fabian Franciscus. (Foto: Marja Koole)
Een van de hoogtepunten uit 2020: Fabian Franciscus. (Foto: Marja Koole)

Theater ’t Web beleeft klein, maar gezellig jaar

Algemeen

Bleiswijk - 2020 was het derde jaar in het bestaan van Theater ‘t Web, maar tevens het meest bijzondere. Veel voorstellingen moesten worden geannuleerd, tot grote spijt van de organisatie. De voorstellingen die in de coronatijd wél konden doorgaan waren intiem en van een zeer hoge kwaliteit.

Het jaar begon spetterend: ABBA Tribute liet de bezoekers van Theater ‘t Web swingen en zweten. Daarna waren nog enkele mooie voorstellingen, waaronder die van Fabian Franciscus. Maar halverwege maart was de show van de Gestampte Meisjes de eerste die wegens corona geannuleerd moest worden. Daarna volgden meer annuleringen. Theater ‘t Web deed dat in nauw overleg met vaste partner Bibliotheek Oostland en de gemeente Lansingerland. In september kon Theater ‘t Web weer van start, maar met minder bezoekers en veel afstand tussen de stoelen. Ronald Snijders opende het seizoen. Door het geringe aantal bezoekers was de sfeer intiem. Datzelfde gold voor bijvoorbeeld de poëzieavond met Mark Boninsegna, Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint en Erik Brey. En alle shows hadden een ongekend hoog niveau. Helaas kon de voorstelling met voormalig Berini Marjolein Meijers in december niet doorgaan, net als de tribute-voorstelling door The 45 over The King en Prince. In februari hoopt Theater ‘t Web de draad op te pakken met de voorstelling Alle Tijd door Jan Rot. Door de omstandigheden had Theater ‘t Web dus minder voorstellingen en per voorstelling minder bezoekers, en dus minder gezelligheid en inkomsten. De organisatie zat niet met de pakken neer en heeft deze tijd gebruikt om workshops voor vrijwilligers te bedenken. In november was er bijvoorbeeld een workshop Geluidstechniek. De workshops worden volledig coronaproof georganiseerd voor een klein gezelschap. Voor de komende maanden staan nieuwe workshops op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 1 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 3 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 21 uur geleden

Uit de krant