Een schets van de toekomstige woningen in de Gouden Harpbuurt.
Een schets van de toekomstige woningen in de Gouden Harpbuurt.

Wethouder tekent realisatieovereenkomst afronding Gouden Harpbuurt

Algemeen 1 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Met de ondertekening van de realisatieovereenkomst op 20 november 2020 is er overeenstemming bereikt over de laatste nog te bouwen woningen in de Gouden Harpbuurt. Deze buurt is onderdeel van de wijk Westpolder-Bolwerk, ook wel bekend als Gouden Buurten.

De overeenkomst betreft de realisatie van 79 woningen, verdeeld in tweekappers, rij- en vrijstaande woningen. Wethouder Jan-Willem van den Beukel ondertekende samen met Jacco Nieuwstraten en Leonore Reijnen van de Ontwikkelingscombinatie Westpolder/Bolwerk C.V., een samenwerking van Kavel Vastgoed B.V. en Amvest, de overeenkomst. De woningen worden gefaseerd gerealiseerd. Het eerste deel van de woningen gaat op 26 november in verkoop. De Gouden Harpbuurt bestaat uit vierhonderd woningen, verdeeld over koop-, huur- en een twintigtal zorgwoningen. Hier wordt al jaren met veel plezier gewoond. Met het ondertekenen van de realisatieovereenkomst gaat de laatste fase in verkoop. De Gouden Harp is een heel kindvriendelijke buurt. Behalve woningen is er een basisschool, een BSO, een gymzaal en diverse mooie groene speelplekken. Daarnaast zijn veel voorzieningen op loopafstand bereikbaar, waaronder het winkelcentrum en de RandstadRail, die de buurt verbindt met Rotterdam én Den Haag.

Fijn én duurzaam wonen
Wethouder Jan-Willem van de Beukel: “In de Gouden Buurten zoeken we constant met de ontwikkelaar naar de nieuwste mogelijkheden om duurzaamheid in de wijk toe te passen, zowel in de woningen als in de openbare ruimte”. Er wordt veel aandacht besteed aan de architectuur waardoor er een divers en levendig straatbeeld ontstaat. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialisatie in de woningen en in de inrichting van de openbare ruimte. De bewoners wonen hier met veel plezier. Dit is wat de Gouden Buurten kenmerkt en dit wordt in de laatste fase van de Gouden Harp voortgezet. Duurzaamheid is belangrijk in deze buurt. De woningen in deze fase worden aangesloten op warmtepompen met bodemlussen. Dit bevordert het wooncomfort het hele jaar door. Door technische innovaties, het aanleggen van een gebied dekkend drainagestelsel die water afvoert bij hevige neerslag en water in het gebied aanvoert bij droogte, wordt de klimaatadaptie in de openbare ruimte bevorderd. Tenslotte wordt voor het behoud van lokale flora fauna huisvesting voor huismussen in de gevels van een aantal woningen ingebouwd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 35 minuten geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 18 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 23 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen gisteren

Uit de krant