Sinterklaas op zijn geliefde schimmel Baron haalt samen met Piet pakjes op bij de Melanchton Business School.
Sinterklaas op zijn geliefde schimmel Baron haalt samen met Piet pakjes op bij de Melanchton Business School.

Sinterklaasactie MBS gaat gelukkig ook in coronatijd gewoon door

Algemeen

Bleiswijk - Al vele jaren komt Sinterklaas op de Melanchthon Business School (MBS) cadeautjes ophalen. Normaal gesproken zou je zeggen dat de goedheiligman alleen maar uitdeelt, maar niet op de MBS in Bleiswijk.

De leerlingen van de school zorgen ervoor dat kinderen die door omstandigheden geen cadeautje kunnen krijgen nu wel een verrassing te wachten staat. “Deze actie is een traditie en wordt met succes georganiseerd onder de naam ‘Geef aan de Sint, voor een ander kind’’, vertelt docent Wilma van Vliet van de business school. De MBS werkt voor deze actie samen met de Voedselbank Lansingerland. Wilma vervolgt: “Helaas mag de Sint vanwege de coronaregels niet naar binnen in het schoolgebouw. Zoals we weten uit het Sinterklaasjournaal werkt de Sint thuis, maar voor deze speciale gelegenheid heeft hij een uitzondering gemaakt. Zijn geliefde, snelle schimmel Baron moest er ook even uit. Hij heeft een mooie stal in de manege naast onze school en wordt daar heel goed verzorgd. De Sint blijft buiten en de leerlingen brengen de cadeaus keurig en kleurig ingepakt naar hem toe.” De Sint en zijn Pieten zijn druk in de weer om alles voor pakjesavond op tijd af te hebben. “We wensen Sint en Piet veel succes de komende dagen en tot volgend jaar”, besluit Wilma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 14 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 18 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant