Rode Kruis collecteert digitaal

Algemeen 85 keer gelezen

Lansingerland - Iedereen kent wel het Rode Kruis. Ze helpen mensen in nood. Heel ver weg in het buitenland, of juist heel dichtbij. Vaak wordt de hulp dichtbij in verband gebracht met het verlenen van eerste hulp bij een evenement, zoals de wielerronde van Berkel of de motorcross in Bleiswijk. 

Vrijwilligers van het Rode Kruis oefenen ook om voorbereid te zijn op een noodsituatie. Tijdens de coronaperiode hadden ze hier profijt van. Zo konden ze de verpleging helpen in het Laurens, de verschillende ziekenhuizen ondersteunen, helpen in het distributiecentra van de Voedselbank en nog veel meer. Volgende week is de collecteweek van het Rode Kruis. Normaliter komt er dan een vrijwilliger langs de deur om te vragen om een donatie. Dit jaar gaat dat niet, daarom wordt er volop ‘online gecollecteerd’. Donaties zijn heel hard nodig om het Rode Kruis in de buurt financieel te ondersteunen. Van de opbrengst worden opleidingen ingekocht om de vrijwilligers nog beter op te leiden, tenten aangeschaft om deze te gebruiken in geval van nood of andere materialen. Oftewel met die donaties kan het lokale Rode Kruis dus nog beter hulp verlenen.

Doneer lokaal
Jacco Scheer uit Bergschenhoek heeft online een collectebus aangemaakt. Deze staat online op https://rodekruis.digicollect.nl/jacco-scheer. Wil je het Rode Kruis steunen? Doneer dan een bedrag via de collectebus van deze lokale vrijwilliger.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant