Afbeelding
INGEZONDEN

“Ongelijke behandeling in Lansingerland”

Algemeen 1 keer gelezen

Bij de toekenning van een bouwvergunning heeft gemeente Lansingerland geen goede dienst bewezen aan bewoners die bezwaar hebben gemaakt tegen de bouw van een hobbygarage van hun buren. De gemeente heeft op eigen houtje toestemming afgegeven dat de bouw mag beginnen en heeft daarmee de civiele rechter buiten spel gezet.

Een beslissing om te mogen bouwen en om schadevergoeding uit te keren aan omwonenden is afhankelijk van de uitspraak van de civiele rechter. Maar helaas heeft gemeente Lansingerland gemeend deze beslissing niet te hoeven afwachten en is daarmee het beeld ontstaan dat de gemeente Lansingerland het beginsel van rechtsgelijkheid aan haar laars lapt. Gemeente Lansingerland maakt zich schuldig aan ongelijke behandeling. De garagebouwer krijgt alle medewerking en omwonenden krijgen niet de gelegenheid om de bouw tegen te houden.

Nu zegt de gemeente Lansingerland achteraf dat men alsnog naar de civiele rechter kan gaan, maar dat is mosterd na de maaltijd, want de garage staat groots en postsierlijk pal aan de achtertuin. Krijg die garage dan maar eens weg. De buren hebben nu minder uitzicht en lichtinval in de huiskamer en moeten voortaan tegen een lelijke muur aankijken. De gemeente gaat zelfs nog verder in een poging om de pijn zogenaamd te verzachten door planschadevergoeding aan te bieden. Maar wie gaat dat betalen ? De gemeente Lansingerland, volgens een jurist van de gemeente, de belasting betaler dus. Dat roept ook weer vragen op.

Ton Evers,
Bergschenhoek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 14 minuten geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 3 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 21 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen gisteren

Uit de krant