De fractie van D66 Lansingerland staat open om de zomer van 2020 op een positieve manier onvergetelijk te maken.
De fractie van D66 Lansingerland staat open om de zomer van 2020 op een positieve manier onvergetelijk te maken.

Meedenken over onvergetelijke zomer binnen de gemeentegrenzen

Algemeen 108 keer gelezen

Lansingerland - Iedere zomer trekken veel inwoners van Lansingerland naar binnen- of buitenland voor een welverdiende vakantie. Door de coronacrisis zal de zomer van 2020 een ander karakter hebben. De lokale afdeling van D66 denkt alvast na over het vormgeven van een zomervakantie binnen de gemeentegrenzen. En daar schakelen ze graag wat hulp bij in.

“We willen dat mensen hun zomervakantie op een veilige en verantwoorde manier kunnen vieren in onze mooie gemeente”, aldus fractievoorzitter Ineke den Heijer van D66 Lansingerland. “Gezondheid staat natuurlijk voorop, maar voor veel mensen zal het toch een teleurstelling zijn om thuis te moeten blijven. Niets weerhoudt ons ervan om er ondanks alles tóch een onvergetelijke en gezellige zomer van te maken. We zien al heel veel mooie initiatieven ontstaan en we willen dit verder aanmoedigen zodat we goed voorbereid zijn op die mooie zomer.” De fractie van D66 Lansingerland heeft al een aantal ideeën en mogelijke locaties verzameld in een ideeënboek. Maar dat ideeënboek is nog niet af. Dat moet nog verder worden ingevuld. Uiteindelijk zullen de resultaten worden aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders ter inspiratie en met het verzoek om verder te onderzoeken wat mogelijk is. Den Heijer: “Belangrijk om te vermelden is dat het ideeënboek moet aanzetten tot nadenken. Het is geen vastomlijnd plan. Daarom roept D66 Lansingerland ondernemers, culturele instellingen, inwoners, stichtingen, verenigingen en coöperaties op om ideeën voor deze zomer in te sturen. Er is al een eerste schets van ideeën die zijn opgehaald uit gesprekken en uit de diverse online berichtgevingen.”

Drive-in bioscoop
Andere gemeenten kunnen een inspiratiebron vormen. Zo is er een idee voor een drive-in bioscoop op het parkeerterrein bij het Annie MG Schmidtpark. “Ook denken we aan een vergroting van de terrassen in de drie dorpskernen en afsluitingen voor fietsers om centra geschikt te maken voor terrassen. Maar het onderling lenen of verhuren van kano’s en bootjes behoort ook tot de mogelijkheden. Niet alleen in het Bergse Bos is veel water, in de wijken en in de Groenzoom is er genoeg water om er met een bootje een dag op uit te trekken”, zegt Den Heijer. Veiligheid staat tijdens het inventariseren van de plannen en ideeën voorop. Meer ruimte voor horeca, sportactiviteiten en cultuur in de stad gaan hand in hand met noodzakelijke beperkingen. Wat D66 betreft komt er bijvoorbeeld meer ruimte voor voetgangers. Den Heijer: “Het tijdelijk opheffen van parkeerplaatsen behoort tot de opties.” Heb je zelf een idee dat je wilt toevoegen? Stuur een e-mail naar
info@d66lansingerland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant