Joost met echtgenote Mariëlle en hun dochter Liselot.
Joost met echtgenote Mariëlle en hun dochter Liselot.

Joost Damsteegt voelt zich vrij als een vogel

Algemeen 770 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Als een vis in het water en vrij als een vogel voelt de bijna 45 lentes jonge Rodenrijser Joost Damsteegt zich binnen zijn werk bij De Berckelaer. In dit Berkelse woonwarenhuis voelt hij zich helemaal thuis. Het is een familiebedrijf met korte lijnen, een warme dorpse sfeer en tegelijk een hele professionele onderneming waar de woonconsument echt alles kan vinden op het gebied van wonen, slapen, sfeer maken, inrichten en ga zo maar door. Van de vloer tot het plafond en van het bed tot de badkamer!

Het familiebedrijf bestaat uit twee delen: aan de ene kant van het pand zit Karwei dat wordt gerund door Donald en Geke de Vogel. Aan de andere kant vinden we – goed zichtbaar vanaf de Boterdorpseweg – De Berckelaer. Daar is de leiding in handen van Joost Damsteegt en zijn partner Mariëlle de Vogel. Op de foto staan ze met hun dochtertje Liselot. “Geke en ik zijn de kouwe kant en Marielle en Donald de warme kant. Zij zijn de kinderen van Hans de Vogel, de man die aan de basis heeft gestaan van het familiebedrijf maar die zeven jaar geleden veel te jong op zijn 61ste is overleden. Een man die altijd keihard heeft gewerkt en rond 2000 de visie heeft gehad om van een woonwinkel in het dorp over te stappen naar een groot woonwarenhuis en een bouwmarkt op De Berkelse Poort, het toen nog gloednieuwe bedrijventerrein waarvan mijn schoonvader echt de pionier was.”

Op de golven van de enorme groei van de drie kernen in Lansingerland en ook van Pijnacker-Nootdorp, zijn Karwei Berkel en De Berckelaer in een enorme flow verzeild geraakt. De formule is: een heel groot assortiment voor wonen en slapen, heel veel verschillende stijlen en grote merken en dat allemaal onder één dak vindbaar, op een goed bereikbare centrale locatie met uitstekende parkeermogelijkheden. Het omgekeerde vogeltje in het logo van De Berckelaer is nog gemaakt door Hans de Vogel en verwijst naar ‘het dak van het warenhuis’ waar alles op meerdere verdiepingen te vinden is. Een bedrijf – zoals gezegd – met een warme dorpse en sfeer, gericht op persoonlijke benadering en service die heel ver gaat. Met als gevolg: een hoge gunfactor van altijd weer terugkerende klanten uit het gebied tussen de A12 en de A13. Door de ligging ben je er ook vanuit Delfgauw, Pijnacker en Nootdorp snel en gemakkelijk. Joost Damsteegt werkt er zelf nu vijftien jaar. Daarvoor werkte hij bij Gerard Scholtes, de Intersportman van wie hij het verkoopvak heeft geleerd. “Gerard is ook een man bij wie professionaliteit en kwaliteit hand in hand gaan met persoonlijke benadering en een fijn contact met de klant. In zijn zaak zag je ook dat mensen altijd weer terug kwamen voor de prettige service en het prima product. Als je zo werkt en je geeft dat aan je team mee, dan heeft niet alleen de klant het veel leuker, maar heb je het zelf ook beter naar je zin.” Je moet Joost Damsteegt niet vragen welke verschillende woonstijlen er heersen en woonmode-ontwikkelingen er zoal te onderscheiden zijn. “Daarvoor verwijs ik je echt naar onze medewerkers. Die hebben daar veel meer kennis over en verstand van dan ik. Mijn taak is hier om alles zo goed mogelijk te organiseren en te coördineren. Mijn manier van werken daarbij is om de mensen veel verantwoordelijkheid en vrijheid te geven, zodat ze zich vanuit hun eigen talent kunnen ontwikkelen. Mensen in hun kracht zetten en goed met elkaar laten samenwerken, dat is waar het om draait.” In de vijftien jaar dat Joost nu bij De Berckelaer werkt, woei de wind ook wel eens heel hard tegen. De crisis van 2008 en volgende jaren hakte er hard in. “Onze kracht is altijd geweest: doorgaan met vernieuwen en creatief op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden, zodat we er helemaal klaar voor waren toen het allemaal weer aantrok een jaar of vier geleden. We proberen altijd vooruit te denken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. En intussen het dagelijkse werk optimaal uit te voeren.”

Een nieuw concept dat heel goed werkt is ‘woninginrichting aan huis’. Een of meer stylisten van De Berckelaer komen bij je thuis – uiteraard in deze tijd coronaverantwoord – en gaan aan de slag met de totale inrichting. Er blijkt heel veel behoefte aan deze aanpak. Mensen hebben het druk en zoeken ontzorging, ze zien door de bomen het bos niet, of ze vinden het lastig combinaties te maken of: ze zijn het helemaal niet met elkaar eens. Zo kan een woonstylist goud waard zijn. Het is ook mogelijk om bij De Berckelaer af te spreken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant