RTHA volgt alle richtlijnen van de overheid ten aanzien van het anderhalve meter regime en hygienemaatregelen. (Foto: Archief)
RTHA volgt alle richtlijnen van de overheid ten aanzien van het anderhalve meter regime en hygienemaatregelen. (Foto: Archief)

Vliegverkeer RTHA langzaam weer op gang

Algemeen 1 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf donderdag 18 juni verzorgt Transavia weer vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Met vluchten naar Malaga, Alicante, Ibiza, Girona (allen Spanje), Faro in Portugal en Split (Kroatië) komt stap voor stap het commercieel vliegverkeer weer op gang op de regionale luchthaven in Rotterdam. Vanaf maart dit jaar nam op RTHA het vliegverkeer vanwege verminderde vraag naar vliegreizen en restricties vanuit (internationale) overheden af. Ook besloten vliegmaatschappijen hun vloot aan de grond te houden. Als luchthaven met een vitale functie in Nederland bleef RTHA operationeel voor repatriëring, maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer.

Schone faciliteiten
Om alle passagiers veilig en verantwoord te laten verblijven op de luchthaven heeft RTHA nieuwe luchthavenrichtlijnen opgesteld. Zo is het dragen van een niet-medisch mondkapje voor passagiers en luchthavenmedewerkers in de terminal verplicht. En moeten passagiers die de terminal betreden een vooraf ingevulde gezondheidsverklaring laten zien. De regels moeten voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt onder onze gebruikers van de terminal. Alle passagiers en luchthavenmedewerkers moeten zich aan deze regels houden. Zo is er belijning aangebracht om duidelijk te maken hoe je 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden. Ook zijn er spatschermen bij de incheck- en servicebalies. De terminal is voorzien van een luchtbehandelingssysteem dat continu schone gefilterde verse lucht binnenlaat. Alle faciliteiten worden extra intensief schoongemaakt, zoals de spatschermen, trapleuningen, kranen, tafels en stoelen. Iedereen die op de luchthaven verblijft, wordt gevraagd ook eigen hygiëneregels juist toe te passen, zoals vaker handen te wassen en gebruik te maken van de op diverse plekken aanwezige desinfecterende handgel.

Alle informatie voorhanden
Passagiers en andere gebruikers van de luchthaven worden op verschillende manieren geïnformeerd over de maatregelen op Rotterdam The Hague Airport als het vliegverkeer weer stap voor stap op gang komt. Zo wordt de website actueel bijgehouden en in de terminal zijn de regels op informatiedragers zichtbaar gemaakt. Er is een poster in twee talen beschikbaar waarin alle nieuwe regels op een rij staan. In de terminal zijn servicemedewerkers van de luchthaven aanwezig om vragen van passagiers te beantwoorden of te helpen waar het nodig is. Verwacht wordt dat het aantal vluchten en het aantal bestemmingen langzaam weer zal toenemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 1 uur geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 4 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 22 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 apr, 10:12

Uit de krant