Trainer Ronald Ermes (midden): 'De strijd die we nu gezamenlijk leveren om besmetting met het coronavirus tegen te gaan overstijgt ons team, het overstijgt onze competitie, onze club en het voetbal.'
Trainer Ronald Ermes (midden): 'De strijd die we nu gezamenlijk leveren om besmetting met het coronavirus tegen te gaan overstijgt ons team, het overstijgt onze competitie, onze club en het voetbal.'

Trainer TOGB verstaat de kunst van het relativeren

Algemeen 54 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Inmiddels is bekend dat de KNVB heeft besloten de amateurcompetities niet meer te hervatten. De maatregelen van het kabinet zijn verlengd, in elk geval tot en met 28 april. Het stilleggen van het sportseizoen betekent ook voor TOGB dat een fors deel van de kantine inkomsten wordt mislopen. Dat zal betekenen dat de club dit jaar een negatief resultaat gaat boeken.

Het bestuur laat weten: ‘Wij verwachten dit te kunnen opvangen maar proberen dit tekort uiteraard waar mogelijk te beperken. Desondanks heeft het bestuur besloten om de vrijwilligersvergoedingen en salarissen voor de rest van het lopende seizoen door te betalen. Zo geven ook wij invulling aan de oproep van het kabinet om te zorgen dat iedereen deze moeilijke tijd doorkomt. Een stukje solidariteit naar deze mensen waarvan we hopen dat ze zich volgend seizoen ook weer voor TOGB willen inzetten. Daar staat tegenover dat we geen contributies gaan restitueren. Dat is een stukje solidariteit die wij van onze leden vragen.
Wij vinden het enorm vervelend dat we onze leden geen volledig sportseizoen kunnen bieden. We zijn aan het nadenken hoe we dit kunnen compenseren als er weer gesport mag worden. Denk hierbij aan trainingen, oefenwedstrijden, clinics of een onderling toernooi. Uiteraard binnen de mogelijkheden van de dan beschikbare veldruimte.
De club heeft ook positief nieuws: De dakbedekking van de kantine is inmiddels vernieuwd. Er is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het installeren van de zonnepanelen. Op veld vier zal dit jaar het kunstgras worden vernieuwd.

Voetbal totaal ondergeschikt
Trainer Ronald Ermes debuteerde dit seizoen met TOGB in de eerste klasse en stond als enige van de regioclubs uit het verspreidingsgebied met het standaardteam bovenaan op het moment dat de competitie abrupt werd beëindigd. De reactie van Ermes op Facebook kan op veel sympathie rekenen. Hij schrijft: “Naar mijn mening heeft de KNVB een terecht besluit genomen om de competitie niet meer te hervatten. Voetbal is totaal ondergeschikt aan het bestrijden van het coronavirus. Wat uiteraard niet wegneemt dat het bijzonder zuur is dat wij als koploper met het eerste en tweede elftal het seizoen niet kunnen afmaken. Helaas komen we nooit te weten of het opnieuw was gelukt om, na het kampioenschap van vorig jaar, te promoveren met deze jonge, talentvolle en hechte spelersgroep.
De strijd die we nu gezamenlijk leveren om besmetting met het coronavirus tegen te gaan overstijgt ons team, het overstijgt onze competitie, onze club en het voetbal. Want voetbal mag dan voor veel mensen belangrijk zijn, gezondheid is vele malen belangrijker. Wij willen iedereen bedanken die dit seizoen voor ons klaar heeft gestaan. Alle vrijwilligers, supporters en mensen van het bestuur. Ook willen wij onze tegenstanders bedanken voor de mooie wedstrijden dit seizoen. Wij wensen iedereen heel veel gezondheid en sterkte in deze bijzondere tijd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant