Afbeelding

36 officiële coronabesmettingen in Lansingerland

Algemeen 134 keer gelezen

Lansingerland - In onze gemeente staan sinds vandaag 36 inwoners officieel geregistreerd met een coronabesmetting. Sinds gisteren zijn er twee gevallen bijgekomen. Er wordt alleen nog beperkt getest, dat wil zeggen bij mensen met een zeer kwetsbare gezondheid en mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het werkelijke cijfers ligt dus hoger. 

Je zou kunnen stellen dat dat het officiële cijfer relatief laag is op ongeveer 62.000 inwoners. De reden kan liggen in het gegeven dat inwoners zich ontzettend goed aan de overheidsregels houden. Dat blijkt ook in de winkelcentra en op straat. Blijf dit vooral doen! Blijf zoveel mogelijk binnen en wanneer je grieperig, snotterig of verkouden bent: ga dan helemaal niet de deur uit! Houd overal afstand van elkaar, werk thuis en spreek niet met grote groepen af. Zo kunnen we corona uiteindelijk verslaan en het normale leven zo snel mogelijk weer oppakken! Op bezoek bij onze opa’s en oma’s, vrienden, familie en gezellig een terrasje pakken in de prachtige lentezon! Hoe meer we ons streng aan alle regels houden; hoe sneller dit dichterbij komt!

Rijnmond
Het aantal regionale bevestigde besmettingen met corona is het afgelopen etmaal met 75 gestegen naar 665. Het totale dodental is opgelopen tot 30. Lansingerland is naast Rotterdam (267), Goeree-Overflakkee (78) en Capelle aan den IJssel (37) de vierde gemeente met de meeste besmettingen in de regio Rijnmond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant