Foto: gemeente Lansingerland
Foto: gemeente Lansingerland

Rioolgemaal Berkel na storing weer in werking

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 11 september heeft er een storing plaatsgevonden in het rioolgemaal Berkel. Inmiddels is het gemaal weer in werking.

De storing heeft tot gevolg gehad dat er bij de Bastille in Berkel en Rodenrijs afvalwater in het oppervlaktewater terecht is gekomen. Hierdoor is er stankoverlast in de omgeving ontstaan. Ook was er een risico op mogelijke gevolgen voor het leven in het water. Een aannemer is direct ter plaatse gegaan om het afvalwater naar het rioolgemaal terug te pompen en zo de gevolgen zo beperkt mogelijk te houden. Inmiddels is het rioolgemaal weer in werking waardoor in ieder geval niet nog meer vuil water in oppervlaktewater terecht komt. Rioolgemalen in het gebied pompen vuil water vanuit huishoudens en bedrijven naar zuiveringsinstallaties, waar het afvalwater wordt gezuiverd. Het zuurstofgehalte in de vaart bij het rioolgemaal in Berkel en Rodenrijs is inmiddels gestegen. Ook zijn er geen dode dieren aangetroffen. In de omgeving is nauwelijks nog stank waarneembaar. “We gaan de pompconstructie die het vuile water uit de vaart heeft weggezogen weer afbreken. Het fietspad zal dan weer toegankelijk zijn”, laat het hoogheemraadschap Delfland weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 8 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 11 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 13 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 14 uur geleden

Uit de krant