Een grote bos bloemen, geschonken door De Paardestal.
Een grote bos bloemen, geschonken door De Paardestal.

Bezoek en bloemen voor weduwen en weduwnaars

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - Betrokkenen achter het initiatief Heel Lansingerland Helpt zijn afgelopen maandag, op de dag van Dodenherdenking, persoonlijk langs geweest bij weduwen en weduwnaars in Lansingerland. Het gaat om nabestaanden die te maken hebben gehad met een zogenoemd corona-afscheid.

Mensen die de afgelopen tijd een dierbare zijn verloren, hebben op een heel andere manier afscheid moeten nemen. Er konden maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn bij de afscheidsdienst, geen condoleance, geen plakje cake bij de koffie en geen arm om de schouders. Ongeacht of corona de oorzaak van het overlijden was, valt het afscheid extra zwaar. Heel Lansingerland Helpt wil graag de nabijheid tonen van de mensen om hen heen. “De meesten van hen hebben we eerst persoonlijk gebeld of ze prijs stellen op bezoek met bloemen. Eigenlijk zei iedereen direct ‘ja’. Desgewenst boden we ook een luisterend oor, en vaak bleek uit die gesprekken al hoe zwaar deze tijd is”, vertelt een van de initiatiefneemsters van Heel Lansingerland Helpt, Ingrid de Groen.

Bloemen
De Paardestal uit Berkel en Rodenrijs heeft grote bossen bloemen geschonken. Iedereen is weleens bij de De Paardestal geweest, om iets achter te laten of juist weer iets mee te nemen. Daarmee staat het symbool voor nabijheid vanuit heel Lansingerland. Ook geven vrijwilligers enkele kaartjes erbij die geschreven zijn door mede inwoners van Lansingerland, als uiting van medeleven. En uiteraard is er ruimte om te vertellen over hun man of vrouw die onlangs overleden is.

De Paardestal
Goededoelen-Kringloopwinkel ‘De Paardestal’ is een stichting die goede doelen in binnen- en buitenland ondersteunt.
Het betreft goede doelen in de vorm van concrete en meetbare projecten op het gebied van ontwikkelingswerk, inclusief onderwijs, gezondheidszorg en bestaanszekerheid, hetzij welzijn. Bij voorkeur bezit het doel een directe dan wel indirecte relatie met de gemeente Lansingerland. Aan de bewoners van Lansingerland en omgeving wordt gevraagd om gratis goederen ter beschikking te stellen die geschikt zijn om via verkoop geld op te leveren voor ondersteuning van goede doelen.

Website
Op zoek naar meer informatie over Goededoelen-Kringloopwinkel De Paardestal? Kijk dan op de website www.depaardestal.net.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 7 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 10 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 12 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 13 uur geleden

Uit de krant