Afbeelding

Koningsdag en Bevrijdingsfestival afgelast

Algemeen 81 keer gelezen

Lansingerland - Door de ontstane situatie met het coronavirus was lange tijd onduidelijk of de nationale feestdagen in april en mei wel door konden gaan. Door de huidige ontwikkelingen heeft de gemeente in samenspraak met de Oranjecomités Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs besloten om Koningsdag en het Bevrijdingsfestival op 5 mei af te gelasten. 

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Wij betreuren het zeer dat we deze mooie feesten de komende periode niet kunnen vieren met elkaar. Samen met de Oranjecomités onderzoeken we hoe we op een later moment een gedenkwaardige invulling kunnen geven aan 75 jaar bevrijding.”

Op passende manier gedenken
Vooralsnog is het op dit moment voor iedereen onduidelijk wat de effecten van de maatregelen zijn om het coronavirus in te dammen. De gemeente verwacht echter dat de impact op de samenleving groot zal zijn. Ook in het belang van de vrijwilligers die in staat worden gesteld om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren, neemt de gemeente hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen met de Oranjecomités en talloze lokale ondernemers die betrokken zijn bij de organisatie van deze feesten wordt gekeken naar een alternatieve datum om op een later moment 75 jaar vrijheid te vieren.

Voor Dodenherdenking op 4 mei geldt dat de gemeente onderzoekt hoe inwoners hier op gepaste wijze en met het opvolgen van de maatregelen invulling aan kunnen geven. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant