Het was maandag muisstil in het centrum van Berkel en Rodenrijs. En dat op zo'n zonnige dag!
Het was maandag muisstil in het centrum van Berkel en Rodenrijs. En dat op zo'n zonnige dag!

Maatregelen tegen coronavirus leggen Lansingerland plat

Algemeen 95 keer gelezen

Lansingerland - De drastische maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen, hebben verstrekkende gevolgen voor het maatschappelijk leven. Ook in de gemeente Lansingerland, waar de ziekte zich inmiddels bij tenminste negen personen gemanifesteerd heeft, is dit duidelijk merkbaar. Verenigingen, kerken en organisaties schrappen hun activiteiten. Ook de gemeente Lansingerland heeft haar dienstverlening aangepast.

Het kabinet heeft op zondagmiddag 15 maart nieuwe aangescherpte maatregelen bekend gemaakt om het coronavirus in te dammen. Deze maatregelen houden in dat alle scholen, kinderopvangorganisaties, horecagelegenheden en sportclubs dicht blijven tot en met 6 april. Wat betreft de sluiting van scholen en kinderdagverblijven wordt er een uitzondering gemaakt voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Deze kinderen worden wel opgevangen. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid. De gemeente heeft met betrokken partijen contact opgenomen en gaat vanaf maandag 16 maart actief handhaven op de sluiting van de horecagelegenheden.

Hart onder de riem
Burgemeester Van de Stadt wil inwoners van Lansingerland een hart onder de riem steken: “De aanpak om het coronavirus te verspreiden, raakt ons allemaal. We hebben elkaar nodig om dit virus te verslaan. Hiervoor is het belangrijk om sociale contacten te beperken. Houd gepaste afstand van elkaar -ongeveer anderhalve meter- en blijf de hygiënemaatregelen in acht nemen. Laten we het vooral samen doen, op elkaar letten en hulp bieden waar we kunnen!” Ik wil alvast mijn dank en waardering uitspreken voor de bereidwilligheid van Lansingerlanders, medewerkers van zorgpartners en betrokken organisaties. We doen er samen alles aan om de verspreiding van dit virus in te dammen. We zijn een vitale en flexibele samenleving. Samen staan we de komende weken voor een ingewikkelde opdracht. Daarbij wens ik iedereen veel sterke.” Ook heeft Pieter van de Stadt nog een speciale boodschap voor kinderen in Lansingerland: “De regering heeft besloten om alle scholen te sluiten, om het coronavirus tegen te gaan. Zoiets hebben we in Nederland nog niet eerder meegemaakt. Je zou bijna denken dat het vakantie is, maar dat is helaas niet zo. Je ouders zijn thuis aan het werk en zelf kun je bijna nergens naar toe. Hopelijk kun je zelf dingen bedenken om te gaan doen thuis. Misschien kun je iets moois knutselen, spelletjes doen en met je vrienden kletsen via Facetime of Skypen met opa en oma. Of een mooie brief of tekening sturen. Zorg ook goed voor jezelf. Was vaak je handen en als je moet niezen of hoesten, doe dat dan in je elleboog. Snuit je neus met een zakdoek die je daarna weggooit. Voel je je niet lekker of ben je verkouden? Vertel het je ouders en blijf rustig thuis. Eet goed, slaap voldoende dan ben je er hopelijk snel weer bovenop. Lieve kinderen, het is een bijzondere tijd. Als we ons allemaal aan de nieuwe regels houden, kunnen we het coronavirus samen verslaan. Doe jij mee? Ik reken op je!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant