HBR MA1 maakt één van de zeven treffers tegen Etten Leur (Foto: Erik van Dort)
HBR MA1 maakt één van de zeven treffers tegen Etten Leur (Foto: Erik van Dort) Erik van Dort

Vrouwen HBR doen goede zaken

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - De hoogste juniorenteams van HBR begonnen dit weekend aan de hockeycompetitie. Meisjes A1 en B1 wonnen afgetekend met respectievelijk 7-1 en 4-1. De jongens in A1 en B1 kwamen uit op een gelijkspel. De eerste seniorenteams speelden nog oefenwedstrijden. Zij beginnen volgende week met de competitie. Dames 1 maakte indruk met een 4-1 overwinning op Groen Geel. De mannen verloren voor het eerst in de oefencampagne, in en tegen Hilversum werd het 1-2.

Meisjes A1 spelen landelijke subtop en zijn ingedeeld met teams uit Brabant en Limburg. Etten Leur kwam op bezoek in Berkel. De meiden van Berkel waren overduidelijk sterker en scoorden maar liefst zevenmaal. De wedstrijd was een voorproefje van het nieuwe coronaregime: supporters waren niet welkom, wat een aantal ouders deed besluiten om buiten het sportpark vanaf het fietspad de wedstrijd te volgen. Volgende week wanneer de competitie voor alle junioren begint zal dit een aparte sfeer geven op het anders altijd volgepakte sportpark. De regels van NOC-NSF en Veiligheidsregio Rijnmond zijn evenwel zodanig streng dat het niet mogelijk is om onbeperkt toeschouwers toe te laten en daarom is er gekozen voor strikte regels met hoeveel begeleiders een team welkom is. Andere clubs in het land treffen vergelijkbare maatregelen. Meisjes B1 deed het ook goed. Ook zij troffen een team van buiten de regio. Zij versloegen Weesp met 4-1. Jongens A1 reisde af naar Dordrecht en speelde daar met 1-1 gelijk. JB1 speelde in Berkel 0-0 tegen Geel-Zwart uit Veghel.

Dames 1 oefende tegen het Wassenaarse Groen Geel dat ook 2e klasse speelt. De uitslag stemt optimistisch, want er werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Heren 1 won al drie keer in de oefencampagne. Donderdag nog werd in de stromende regen gewonnen van Zoetermeer. Een team waar HBR altijd moeite mee heeft. In de eerste ronde van de Silvercup heeft HBR Zoetermeer geloot. Het was dus zeker fijn dat er donderdag met 3-1 gewonnen werd. Helaas ging het zondag in Hilversum minder goed. HCMC dat in de andere poule Overgangsklasse speelt, was sterker dan de Berkelaren. Keeper Roberto Broere was gelukkig goed op dreef, maar kon niet voorkomen dat HBR bij de rust 2-0 achterstond. In de tweede helft maakte Teun Mooldijk uit een strafcorner de aansluittreffer, maar meer zat er niet in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 12 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 15 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 17 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 18 uur geleden

Uit de krant