Het is uitgestorven in de winkelcentra. De coronacrisis raakt lokale ondernemers hard. (Foto: Spa Media)
Het is uitgestorven in de winkelcentra. De coronacrisis raakt lokale ondernemers hard. (Foto: Spa Media)

Lansingerland zet alles op alles om ondernemers door crisis te helpen

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - Het zijn op de eerste plaats natuurlijk zware tijden voor onze inwoners, vooral voor de kwetsbare en oudere dorpsgenoten is het een spannende en soms zelfs eenzame tijd. Maar ook de lokale economie wordt ontzettend hard geraakt. Onze redactie sprak met wethouder Kathy Arends over de gevolgen voor ondernemers in haar gemeente.

“We zien dat ondernemers hard geraakt worden. Voor het MKB, de glastuinbouwsector, de horeca en andere zelfstandig ondernemers heeft deze crisis grote gevolgen”, zegt Arends. “We signaleren naast creativiteit en slagvaardigheid ook veel vraag naar informatie. Een veelgehoorde vraag is waar zzp’ers en ondernemers terecht kunnen met hun vragen. Vorige week hebben we alle ondernemers een brief gestuurd met informatie over de steunmaatregelen van het kabinet en wat wij daarnaast lokaal aan hulpmaatregelen nemen. Op onze website bieden we een actueel overzicht voor ondernemers waar zij terecht kunnen voor ondersteuning en hulp bij hun vragen. Naast het brede landelijke pakket maatregelen onderzoeken wij als gemeente hoe we ondernemers lokaal het best kunnen ondersteunen. We informeren hen spoedig over de maatregelen die als wij college lokaal kunnen treffen.” Op dit moment zet de gemeente Lansingerland zich met de volle 100 procent in om de impact te inventariseren en daar waar nodig aan de landelijke maatregelen, lokaal aanvullende maatregelen te treffen. “Houd hiervoor ook onze website in de gaten. Ook informeren wij ondernemers via brieven en digitale media over landelijke en lokale ontwikkelingen”, benadrukt ze. Namens het bestuur wil de wethouder ondernemers graag een hart onder de riem te steken. “Hoewel de ondernemers van Lansingerland ongelofelijk inventief en krachtig zijn, wordt de komende periode niet gemakkelijk. We zijn als bestuur trots op alle creatieve ideeën en initiatieven die we zien ontstaan de afgelopen dagen. Wij wensen ondernemers en zzp’ers veel sterkte toe. Steun elkaar en let op degenen die het nodig hebben.” Op de website lansingerland.nl/coronavirus informeert de gemeente ondernemers en inwoners regelmatig over actuele ontwikkelingen.

Ook burgemeester Pieter van de Stadt richt zich desgevraagd via deze krant tot de inwoners van Lansingerland: “Het college en de ambtelijke organisatie staan in nauw contact met organisaties, besturen en ondernemers in Lansingerland. We spraken velen de afgelopen dagen om hen een hart onder de riem te steken, een luisterend oor te bieden en te horen waar men tegenaan loopt. De verhalen die we horen gaan aan ons enorm aan het hart. We merken dat de impact van de kabinetsmaatregelen grote indruk maken en zien ook dat de ondernemers en bedrijven hard worden getroffen. Om ervoor te zorgen dat we het virus zo snel mogelijk in te dammen, verzoek ik iedereen om zich aan de maatregelen te houden. Ook als er nieuwe maatregelen komen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant