Afbeelding

Financiële problemen bij bedrijven en particulieren

Algemeen 1 keer gelezen

2020 gaat zonder twijfel de geschiedenisboeken in als het Coronajaar. Tegelijkertijd is dit het jaar waarin bedrijven en particulieren het in toenemende mate lastig krijgen. Misschien lees je dit wel terwijl je noodgedwongen thuiszit en je baan verloren hebt. Of je bent een kleine zelfstandige zonder werk, met statelijke compensatie die niet toereikend is om de inkomstenval op te vangen. Je bent niet de enige. Over heel de wereld zijn bedrijven en particulieren die in de problemen komen door Corona en de maatregelen die getroffen worden.

Bedrijven sluiten de deuren en mensen moeten binnenblijven
Op het moment dat bedrijven de deuren sluiten en consumenten ook binnenshuis blijven, schakelen veel bedrijven om naar thuisbezorging en creatieve oplossingen. Daar heb je echter helemaal niets aan wanneer het bedrijf waar jij werkt dat niet doet en de processen stilzet. Je hebt er ook niets aan wanneer jij met jouw bedrijf niet op een inventieve manier alsnog aan het werk kunt.

De reserves aanspreken is dan de enige manier om de tijd door te komen. Maar hoe lang gaat dit nog duren en hoe groot zijn jouw reserves nog op dit moment? Voor veel mensen betekent het omdenken en bekijken hoe zij zuiniger kunnen leven zonder direct op brood en water te leven.

Besparen op de kosten; dit is dé tijd om de papieren in te duiken
Geld besparen is geen kunst, maar je hebt er wel wat tijd voor nodig. De kans is bijzonder groot dat je die tijd nu hebt. Pak daarom de vaste lasten er eens bij. Hoeveel betaal je voor je energie? Is de autoverzekering niet wat aan de hoge kant? En heb je echt twee auto’s op de oprit nodig?

Door nu de tijd te nemen om de vaste lasten onder de loep te leggen, kun je veel geld besparen op maandelijkse basis. Daarmee heeft je reserve een grotere kans tijdens deze Coronacrisis én heb je ook na de crisis lagere maandlasten. Kun je ook nog een bestaande lening oversluiten die je voor 2018 afgesloten hebt? Dan is de kans helemaal groot dat je tientallen tot honderden euro’s per maand kunt besparen wanneer je vandaag een paar uur uittrekt om aanbieders van verzekeringen, leningen en energie te vergelijken. Het oversluiten van een lening kan uiteraard alleen wanneer je op dit moment nog een vast inkomen hebt. Wisselen van energieaanbieder of verzekeraar kan in nagenoeg elke situatie.

Betalingsproblemen? Neem contact op met de schuldeiser!
Ben je op dit moment al in de problemen gekomen door de Coronacrisis en heb je onbetaalde rekeningen liggen? Probeer echter eerst eens contact op te nemen met de schuldeiser. Veel bedrijven zijn coulanter in deze tijd. Er zijn zelfs banken die milder zijn met betrekking tot de hypotheekafbetalingen, dus mogelijkheden zijn er zeker op dit gebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 1 uur geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 4 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 23 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 19 apr, 11:44
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 apr, 10:12

Uit de krant