Afbeelding

Een gebruikte auto gekocht? Let dan goed op de aanschafwaarderegeling van je autoverzekering

Algemeen 127 keer gelezen

Regio - Ook als je een tweedehands auto koopt, moet je -voor je de weg op gaat- een autoverzekering afsluiten. Het is dan ook slim om daarbij te kijken welke verzekeraar een aanschafwaarderegeling heeft. In dit artikel vertellen we meer over deze regeling.

Wat is de aanschafwaarderegeling?
De aanschafwaarderegeling zorgt ervoor dat, als je je auto total loss rijdt of als de auto gestolen wordt, je het aankoopbedrag van je auto terug krijgt. Tenminste, als je voor een beperkt casco of een volledig casco dekking op je autoverzekering hebt gekozen. Maar hier zijn bepaalde voorwaarden voor en die verschillen weer per verzekeraar. 

Aandachtspunten bij de aanschafwaarderegeling
Niet alle verzekeraars hebben een aanschafwaarderegeling opgenomen in hun polisvoorwaarden. Tussen de verzekeraars die de regeling wel hebben, zit vaak bovendien een groot verschil; onder andere op de geldigheid van de regeling en de aanschafwaarde van de auto.

Maximum aanschafwaarde
Het verschil in de maximum aanschafwaarde is vaak groot. Zo heeft de de ene verzekeraar geen maximale aanschafwaarde vastgesteld, terwijl de andere verzekeraar een maximum van bijvoorbeeld € 50.000 als eis stelt. Heeft je auto een hogere aanschafwaarde dan de maximale waarde van de verzekeraar? Dan kan het ook zo zijn dat je alleen de dagwaarde vergoed krijgt.

Hoe lang geldt de aanschafwaarderegeling?
De regeling heeft altijd een maximale geldigheid en die ligt vaak tussen de een en drie jaar. Dus heb je een autoverzekering met een aanschafwaarderegeling van één jaar? Dan verloopt de regeling na één jaar. Rijd je je auto daarna total loss, dan krijg je hier helaas niks meer voor terug.

Ga je een autoverzekering vergelijken? Let dan dus goed op de aanschafwaarderegeling als je een occasion koopt. Bij Independer kun je in de vergelijker filteren op ‘aanschafwaarderegeling’. Je ziet dan alleen verzekeraars die de regeling hebben. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant