Net als op hun trouwdag 60 jaar geleden, dragen Dirk en Nelie een corsage.
Net als op hun trouwdag 60 jaar geleden, dragen Dirk en Nelie een corsage.

Diamanten echtpaar ontmoette elkaar op de kermis

Algemeen

Bleiswijk - Dirk Uittenbroek (89) en Nelie Uittenbroek-Boom (86) vierden op maandag 2 maart dat zij zestig jaar getrouwd zijn. De koffie met gebak stond klaar voor burgemeester Pieter van de Stadt die hen kwam feliciteren. Samen met hem en hun zoon en schoondochter haalden zij dierbare herinneringen op.

Terugblikken gaat natuurlijk makkelijker als er foto’s voorhanden zijn. Dirk duikt meteen in het familiearchief en vindt een foto van de molen waar hij werd geboren. “Dat was aan de Rotte, nu is hij er helaas niet meer”, vertelt Dirk wiens opa molenaar was. Het was een poldermolen zoals je ze nu nog aan de overkant kan zien, bij Zevenhuizen. Dirks vader is nog een tijdje molenaar geweest maar werd later tuinder. “We woonden daar mooi, je was er zo vrij als een vogeltje en er was altijd wel een plek om te vissen”, weet Dirk. Toen Dirk zijn bruid zo’n zesenzestig jaar geleden leerde kennen woonde Nelie in Capelle aan den IJssel. Zij fietste op een keer met een vriendin naar de kermis in Stolwijk. Als het mooi weer was fietsten Dirk en zijn vriend ook weleens samen een stuk, bijvoorbeeld vanuit Bleiswijk richting Gouda. Zij kwamen juist op die ene dag op de Stolwijkse kermis terecht en liepen toevallig de dames tegen het lijf. Over het vervolg weet Dirk zich alleen nog te herinneren dat zij de twee vriendinnen naar huis brachten. Dat er wel degelijk een vonk is overgesprongen daar op die kermis, is nu wel duidelijk maar veel meer wil het echtpaar er niet over kwijt. “We zitten nu toch hier”, zegt Dirk nuchter tegen zijn vrouw waarna hij aan de burgemeester vertelt welke verschillende beroepen hij zoal heeft uitgeoefend. “Ik ben begonnen met de productie van houten speelgoed bij de firma Haitsma en later werkte ik in de tuinbouw.” Dirk hield van afwisseling en schoolde zich om tot constructiebankwerker en werd ook nog stratenmaker. Als de vraag wordt gesteld of dat niet heel zwaar werk is, antwoordt Dirk: “Ik heb toch spierballen.” Nelie was altijd bezig met handwerken. “Dat vind ik nog steeds erg leuk, ik heb veel voor het Rode Kruis gedaan. Leuk om te doen en het is ook nog voor een goed doel”. Aan de wand hangt een tastbaar bewijs van haar grootste hobby: het wapen van Bleiswijk, ingelijst en in kruissteekjes geborduurd.

Op de valreep vindt Dirk nog het boekje met de fotoreportage van de trouwdag. “Kijk, hier sta ik aan te bellen, ik werd met een auto van taxivervoer Kerklaan naar Capelle gereden om Nelie op te halen.” Het kersverse bruidspaar ging in Bleiswijk wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 2 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 5 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 7 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant