Alle Oostlandse schrijvers en dichters zijn klaar voor de 85ste Boekenweek. (Foto: archief)
Alle Oostlandse schrijvers en dichters zijn klaar voor de 85ste Boekenweek. (Foto: archief)

Een ode aan schrijvers tijdens de Boekenweek

Algemeen

Lansingerland - Van 7 tot en met 15 maart vindt de Boekenweek plaats! In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-)fictie centraal.

Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Ook Bibliotheek Oostland doet mee. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. In de vestigingen van Bibliotheek Oostland zijn rondom dit thema de mooiste boeken te vinden. Daarnaast zet Bibliotheek Oostland lokale schrijvers in het zonnetje tijdens de Schrijversmarkt op zaterdag 7 maart van 12.00 tot 14.00 uur in de vestiging Berkel en Rodenrijs. Verschillende schrijvers zijn aanwezig, waaronder Erika van Dalen (Bleiswijk) en Astrid van den Bulk (Berkel en Rodenrijs) die ieder een boek schreven om hun beleving rondom het verliezen van een dierbare toegankelijk te maken. Daarnaast zullen Uitgeverij Oostland, Marguerite de Ruijter, Antoon Derix, Arie van Driel en enkele dichters zichzelf en hun werk presenteren. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 33 minuten geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 3 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 5 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 19 uur geleden

Uit de krant