Hoog bezoek bij officiële start Plantise
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
CvK Jaap Smit onthult een oude foto. De drie gefuseerde bedrijven hebben samen 226 jaar ervaring met plantenkweek.
CvK Jaap Smit onthult een oude foto. De drie gefuseerde bedrijven hebben samen 226 jaar ervaring met plantenkweek.

Hoog bezoek bij officiële start Plantise

  •   42 keer gelezen

Bleiswijk - Op woensdagmiddag 29 januari brachten Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra, een bezoek aan het nieuwe fusiebedrijf Plantise, dat zij als een factor van belang beschouwen voor de Zuid-Hollandse economie en een voorbeeld voor ondernemerschap en innovatie. Op 29 januari was de officiële start van het fusiebedrijf dat op 1 oktober 2019 feitelijk van start was gegaan.

Op die datum is met de fusie van de plantenkwekerijen Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Groep tot één bedrijf Plantise, een van de grootste plantenkwekers van Nederland ontstaan.
Plantise verbouwt jaarrond op 56 hectare glastuingrond - verspreid over zeven locaties - biologische en traditionele groenten en sierteeltplanten voor de Nederlandse en buitenlandse markt. De nieuwe combinatie zet jaarlijks ruim 75 miljoen euro om.

Naast de Nederlandse vestigingen beschikt Plantise over deelnemingen in onder andere Hongarije en Frankrijk, waarmee het een uitstekende uitgangspositie heeft om ook internationale groei te realiseren. In het buitenland heeft Plantise een omvang van 13 hectare glas.

Het bezoek van commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vormde de afsluiting van de festiviteiten rond de fusie.
De drie oorspronkelijke familiebedrijven hebben opgeteld meer dan 200 jaar kennis en ervaring en zijn een economische factor van belang voor de gemeente Lansingerland en daarmee ook voor de provincie Zuid-Holland. Het bedrijf telt meer dan 200 medewerkers en is door de fusie in staat kwaliteit beter te bundelen en om aan iedere vraag vakkundig en bijtijds te voldoen. De allerbeste plant voor een faire prijs; dat is altijd het uitgangspunt geweest van de drie bedrijven die nu Plantise vormen en vanuit die instelling blijft het fusiebedrijf werken. Ondanks de toegenomen omvang blijft de dienstverlening persoonlijk, direct en gericht op maatwerk.

Ilone Ammerlaan van Plantise zei woensdag dat ze ronduit vereerd is met het bezoek van de commissaris. "Het geeft nog eens aan dat Plantise een factor van belang is en inmiddels op de kaart staat", aldus de CEO van Plantise.

Het doel van het bezoek was om de provincie nader kennis te laten maken met het bedrijf. Onderdeel van het bezoek was een rondleiding binnen het bedrijf aan de Irisweg 40.

Gezien de omvang van het bedrijf stapte de delegatie op de fiets teneinde een zo volledig mogelijke indruk te krijgen van Plantise.
Daarbij werd ook stilgestaan bij duurzame initiatieven zoals de Warmtecoöperatie en Aquareuse.
Na de rondleiding werd een plaquette onthuld als eerbetoon aan de oprichters van de drie oorspronkelijke bedrijven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604602&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>