Heeft u herinneringen aan de gevechten tijdens de meidagen van 1940? Deel zein het WO-2 Cafe. (Foto: PR)
Heeft u herinneringen aan de gevechten tijdens de meidagen van 1940? Deel zein het WO-2 Cafe. (Foto: PR)

WO-2 Café Lansingerland: de meidagen

Algemeen 123 keer gelezen

Lansingerland - Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. In Lansingerland worden dit jaar diverse activiteiten georganiseerd om onze vrijheid te vieren en de oorlog te gedenken.

Heeft u nog een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog? Een verhaal uit eerste hand of juist doorverteld door de generaties heen? Wij nodigen u van harte uit om persoonlijk uw verhaal bij ons te vertellen! Heeft u een voorwerp waarvan de geschiedenis bekend is of heeft u juist een vraag die u wilt stellen? Kom ook dan langs bij het WO-2 Café Lansingerland. In het herdenkingsjaar 2019-2020 kunt u elke maand in één van de vestigingen van bibliotheek Oostland in Lansingerland terecht. Deze maand is het thema: ‘De meidagen van 1940’. Dit achtste WO-2 Café Lansingerland zal gehouden worden op 25 januari van 10:15 tot 12:45 in de bibliotheek aan de Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs. Misschien heeft u bijvoorbeeld nog een foto van of een aandenken aan de meidagen van 1940? Weet u iets over gemobiliseerde militairen? Of weet u meer te vertellen over slachtoffers die gevallen zijn? U bent van harte welkom bij het WO-2 Café Lansingerland!

Met de informatie uit het WO-2 Café zorgen de historische verenigingen er voor dat de verhalen over de oorlog verteld kunnen blijven worden. Meer informatie via de Stichting Historisch Belang Lansingerland, een samenwerking van de historische verenigingen. E-mail: hnb4045@gmail.com. Tel.: 06 - 30 02 72 88.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant