Isabel van der Arend breekt door. (Foto: Kleintje fotografie, Rianne Veeninga)
Isabel van der Arend breekt door. (Foto: Kleintje fotografie, Rianne Veeninga) Foto: Rianne Veeninga

HBR dames revancheren zich

Algemeen 165 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De dames van HBR revancheerden zich afgelopen zondag in de hockeydome in Zoetermeer voor een aantal mindere wedstrijden. Nota bene tegen koploper Leonidas werd op knappe wijze een gelijkspel afgedwongen.

HBR maakte een droomstart met een razendsnel doelpunt van Lisa de Boer. Maar binnen een minuut was het alweer gelijk. Toen kort daarna Leonidas weer scoorde, vreesden de toeschouwers alweer het ergste. Ten onrechte zo bleek want Isabel van der Arend snelde met lange passen naar de gelijkmaker. Celia van Breemen bracht HBR zelfs opnieuw aan de leiding. Inmiddels was wel duidelijk dat de teams deze avond bijzonder aan elkaar gewaagd waren. Nadat Leonidas weer gelijk had gemaakt, brak Isabel van der Arend opnieuw goed door, maar de keepster van Leonidas voorkwam een doelpunt door haar op de stick te slaan. Romy Thumann wist wel raad met de terecht toegekende strafbal en zo gingen de Berkelse dames met een 4-3 voorsprong rusten. In de tweede helft was het wat minder hectisch en viel er slechts één doelpunt en wel voor Leonidas. HBR kreeg nog een strafbal, dus had zeker kans op de overwinning. Helaas lukte het niet om deze kans te verzilveren, waardoor HBR 1 punt binnenhaalde. Tegen de ongeslagen koploper voelde het echter als winst.

Goede zaken
In de tweede wedstrijd van de avond werd Rijswijk met 3-1 verslagen, dankzij 2 doelpunten van Romy Thumann en een strafcorner van Britt Markx. Belangrijk omdat Rijswijk vermoedelijk het team is waarmee de slag om degradatie moet worden uitgevochten. HBR is nog niet veilig maar deed dit weekend goede zaken.