Afbeelding

RET schaalt dienstregeling verder af

Algemeen 1 keer gelezen

Regio - Maandag 23 maart heeft de RET zijn dienstregeling verder afgeschaald, naar 50 tot 60 procent van de gebruikelijke capaciteit.

Bussen, trams en metro’s rijden dan minder vaak. De maatregel volgt op de scherp afgenomen vraag en oplopend verzuim onder medewerkers. Metrovoertuigen blijven op volle lengte, zodat reizigers afstand kunnen houden. De maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag 5 april. Kijk voor u gaat reizen in de Real Time App of de RET Reisplanner. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Dit zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke maatregelen. Met deze dienstregeling stemmen we ons aanbod af op de sterk afgenomen vraag en kunnen mensen die aangewezen zijn op het OV, daar nog gebruik van maken. Daarnaast vangen we de uitval onder ons personeel op. Ik heb grote bewondering voor hoe zij hun werk in deze lastige omstandigheden blijven doen.”

De lijnen B, C, D en E rijden doordeweeks en op zaterdag van 6.00 uur tot 24.00 uur elk kwartier, aangevuld met een pendel op de A-lijn tussen Graskruid en Binnenhof. Die rijdt ook elke 15 minuten en sluit aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant