v.l.n.r.: Candela, Sofia, Dina, Noah, Henry en Hugo namen het tegen elkaar op in de Battle. (Foto: PR)
v.l.n.r.: Candela, Sofia, Dina, Noah, Henry en Hugo namen het tegen elkaar op in de Battle. (Foto: PR)

“Ik voelde me een echte artiest”

Algemeen

Bergschenhoek - Dinsdag 17 december werd obs Vuurvogel in Bergschenhoek aangenaam verrast. De school werd namelijk uitgekozen om mee te doen aan het populaire televisieprogramma Zappsport the Battle van AVROTROS.

Door: Amel Bali

Ron Boszhart en Britt Dekker brachten een bezoek aan groep 8. Door middel van een spel werden er drie jongens en drie meisjes uitgekozen, die de strijd met elkaar aangingen bij klimcentrum Montre Cervino. Na een spannende strijd kwamen de jongens als winnaars uit de bus. “Ik vond het een geweldige ervaring voor onze groep 8 leerlingen”, zegt Nicolette Dronkers, directeur van de school. Dinsdag werd een bijzondere dag voor de achtste groepers.
De spanning steeg aanzienlijk in de ochtend. De regisseur van Zappsport The Battle kwam rond tienen in de klas om uit te leggen hoe de dag zal verlopen en wat de kinderen allemaal konden verwachten.
Even later kwamen Britt Dekker en Ron Boszhart de klas in. De scene werd nog een paar keer herhaald, voordat het perfect op beeld stond. Dat hoort er natuurlijk ook allemaal bij. Daarna was het tijd voor het selectiespel. Helaas konden niet alle kinderen meedoen. Uit de klas werden er, door middel van het selectiespel ‘ezeltje tik’, drie jongens (Hugo van Wageningen, Henry Wetter, Noah Kanters) en drie meisjes (Candela de Kort, Sofia Pieters, Dina Chouai) uitgekozen, die het uiteindelijk tegen elkaar zouden opnemen. ”We moesten de staart van de ezel pakken. We waren geblinddoekt. Er waren al twee staarten weg. Ik dacht oh nee ik moet die andere staart pakken en het is gelukt”, zegt Noah. “Een leuk en ludiek spel”, vind Dronkers.

The Battle
In de middag gingen de kinderen onder begeleiding van meester Gerard Slierendrecht naar klimcentrum Monte Cervino. “Toen we met onze pet op naar de auto liepen, voelde ik me een echte artiest”, zegt Sofia. Bij het klimcentrum was een oefenparcours uitgezet om te trainen voor de uiteindelijke battle, het ijsklimmen. De kinderen leerden klimmen met echte pikkels oftewel ijsbijlen. De meiden kregen deze training van Marianne van der Steen en werden gecoacht door Britt Dekker. De jongens werden getraind door Dennis van Hoek, terwijl Ron Boszhart hun coach was. IJsklimmen is een redelijk onbekende sport in Nederland, maar de kinderen werden getraind door de Nederlands kampioenen van deze sport. “Het was niet echt moeilijk”, zegt Henry. De eerste run werd gedaan door Hugo en Sofia. Zij moesten omhoog klimmen en op een zoemer/lamp drukken. Hugo kwam als eerste boven, waardoor de stand op 1-0 voor de jongens kwam te staan. De tweede run werd gedaan door Noah en Dina. Dina kwam als eerste boven en zette de stand gelijk. De laatste race was spannend. Henry nam het op tegen Candela en bleek de sterkste partij. “Het was een spannende finale de jongens tegen de meisjes”, zegt Dronkers. De jongens kregen een hele grote beker, die ze niet konden houden en een kleine beker, die mee naar school mocht. De prijs werd door Ron Boszhart uitgereikt. Ook kregen de jongens een gouden medaille en de meisjes een zilveren medaille uit handen van Britt Dekker.

Sofia’s dag kon in ieder geval niet meer stuk. “Het was een leuke lange dag.” Als grote fan van Britt Dekker vond ze het fantastisch om haar idool in het echte te ontmoeten en door haar gecoacht te worden. Ook de directeur van de school kijkt terug op een mooie dag. “Het was een dag waar de kinderen elkaar weer op een andere manier hebben leren kennen”, zegt ze. Ook Slierendrecht vond het een mooie ervaring. “We zijn allemaal een grote ervaring rijker die we waarschijnlijk ook niet meer zo vaak op zullen doen”, besluit hij. Naar verwachting zal de uitzending half januari worden uitgezonden. De precieze uitzenddatum zal op de facebookpagina van obs Vuurvogel komen te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 1 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 4 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 6 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant