"Hier wil ik wel honderd worden"
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Ans Campenhout kreeg bezoek van de burgemeester. (Foto: AB)
Ans Campenhout kreeg bezoek van de burgemeester. (Foto: AB)

"Hier wil ik wel honderd worden"

  •   425 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Ans Campenhout is maar liefst 100 jaar geworden. De nog kwieke dame ontving de burgemeester 18 november, de dag na haar verjaardag, en vertelde enthousiast over haar leven en het wonen in het Marshof. "Ik heb altijd gezegd: in dit huis kan ik 100 worden en het is gelukt! Alle buren kwamen gisteren met een witte roos in hun hand. Er was taart en koffie, het was eén groot feest", vertelt Campenhout ontroerd.

Door: Amel Bali

De bewoners van het Marshof in Berkel en Rodenrijs zijn heel hecht met elkaar. Ook Campenhout heeft goede contacten met de buren. Haar verjaardag werd niet vergeten. De avond voor haar verjaardag hebben de buren haar garage versierd. Ook regelden ze als verassing een draaiorgel, dat Campenhout nog van haar jeugd kende. "Als jonge meid van 15 jaar heb ik nog bij dit orgel gedanst", vertelt Campenhout. Ze had vast niet gedacht dat ze op haar 100e weer met hetzelfde orgel zal dansen op haar lievelingslied 'I will survive'!

Levensloop
Campenhout is van oorsprong een Rotterdamse. Ze groeide op in een gezin met 3 kinderen. Haar vader zat in de suikerindustrie en was de concurrent van Jamin. Met zijn onderneming Caroca maakte hij toffee, karamel en pindarotsjes. De grondstoffen gebruikte haar vader in de hongerwinter om te ruilen tegen ander voedsel. "We hebben nooit honger gehad", vertelt Campenhout. Haar man, die inmiddels is overleden, ontmoette ze via haar danspartner. "Het was een leuke, lange , slanke jongen. Als jonge meid wist ze al heel goed wat ze wilde. Alhoewel haar danspartner Cas smoorverliefd op haar was, had ze alleen oog voor Jan. Na 4 maanden verkering moest Jan naar Duitsland voor werkverschaffing. Trouw bleef ze op hem wachten. Nog steeds bewaart ze de brieven, die hij haar schreef toen hij in Duitsland verbleef. "Ik mis hem nog elke dag, maar heb er vrede mee", zegt Campenhout. Voor haar trouwen werkte Campenhout als coupeuse bij Peek & Cloppenburg. Mijn grootste hobby is mijn kleding zelf maken. Na haar trouwen woonde ze nog enkele jaren in bij haar schoonouders. Haar man werkte bij Heineken. Campenhout kreeg 3 zonen, waarvan er een is overleden, 7 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Fit
Campenhout is ondanks haar leeftijd nog redelijk fit, mede dankzij het sporten wat ze jarenlang heeft gedaan. "Ik heb mijn hele leven aan beweging gedaan. Ik heb aan atletiek gedaan, gedanst en tot mijn 90e gezwommen en naar de gym gegaan", vertelt ze. Trots laat ze zien hoe ze nog elke ochtend buikspieroefeningen doet en rek,-en strekoefeningen. "Ik ben jaloers", zegt de burgemeester vol bewondering. Campenhout doet nog zelf haar boodschappen en kookt nog elke dag. Als ontspanning speelt ze sudoko en code kraken. De energieke dame geniet nog volop van het leven.

NB: in de krant is abusievelijk vermeld dat mw Campenhout de enige eeuwling is in Lansingerland. Dat blijkt niet te kloppen. Ook mw Meeuwse, woonachtig in Bleiswijk, is deze bijzondere leeftijd al gepasseerd. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>