Wethouder Kathy Arends proost met enkele toekomstige bewoners.
Wethouder Kathy Arends proost met enkele toekomstige bewoners.

Wethouder Arends heft het glas met toekomstige bewoners Parq Verde

Algemeen

Bergschenhoek – Gezamenlijk vieren dat het hoogste punt van een nieuwbouwhuis bereikt is doe je meestal in een feestelijke setting. In het geval van Parq Verde aan de Hoeksekade in Bergschenhoek is dit ‘pannenbier’, waarbij de vlag wappert in de nok en het dak gereed is voor het leggen van de dakpannen, een uitstekende gelegenheid om de voortgang van het project aan wethouder Kathy Arends en de buitenwereld te tonen.

Door Andrea van der Houwen

Projectmanager Marien Smits (Plegt-Vos) legt uit dat bij dit nieuwbouwproject samen met de projectontwikkelaar is besloten om al te starten met bouwen, ondanks dat niet alle woningen zijn verkocht. “Bij de meeste projecten begin je pas met de bouw als er zo’n zeventig procent verkocht is”, weet Smits. Dit betekende dat al rond de zomervakantie de eerste paal werd geslagen voor Parq Verde, waar in twee fasen in totaal ruim veertig woningen worden gerealiseerd. “De bouw ligt op schema”, zegt Smits. “Wij hebben geen vertraging vanwege de problemen rond de CO2 uitstoot. Al onze vergunningen, ook voor fase 2 zijn al binnen.” Nu voor fase 1 het eindstation nadert, leek het de samenwerkende partijen Roelofs en Haase (ontwikkelaar), Plegt-Vos (bouwonderneming) en Lagerweij en Fonk (makelaardij) een uitgelezen moment om samen met de wethouder en de kopers een toost uit te brengen.

Geschiedenis
Nico Haase vertelt de aanwezigen iets over het familiebedrijf Roelofs en Haase uit Rijssen dat al generaties lang bezig is met het ontwikkelen en bouwen van woningen in heel het land. “Net als mijn opa en overgrootvader trekken wij vandaag de dag het westen in om te bouwen. Het plan hier ter plekke kent een lange geschiedenis. Voordat alle grondstroken waren overgenomen is er heel wat overleg geweest met de betrokken families, bouwbedrijf Batenburg en de gemeente. Voorheen waren hier een boerderij en een tuinbouwbedrijf gevestigd. Ik hoop dat jullie hier straks met veel plezier mogen wonen!”
Haase voegt toe dat de campagne voor de verkoop van fase 2 inmiddels gestart is.

Degelijk en duurzaam
Voordat wethouder Arends het champagneglas heft, richt zij zich tot de kopers: “Iedereen in Lansingerland weet dat wij heel graag veel willen bouwen. Dit project op deze prachtige locatie is een mooi voorbeeld omdat het woningen met heel veel diversiteit bevat.”Ze complimenteert de kopers: “U heeft een goede keus gemaakt. De woningen zijn degelijk en duurzaam gebouwd, het plan ligt landelijk maar toch dichtbij het dorp en je kunt genieten van het nabijgelegen Rottemeren gebied. De ontwikkelaar, de bewoners en de gemeente hebben met elkaar een lang proces doorstaan maar dat heeft wel effect gehad. Zelf heb ik bijgedragen aan alle bestemmingsplannen en ik vind het leuk om nu een aantal toekomstige bewoners te ontmoeten.”

De verkoop van fase 2 is inmiddels gestart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 12 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 15 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 17 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 18 uur geleden

Uit de krant