De mensen waren zonder uitzondering positief over de sympathieke actie.
De mensen waren zonder uitzondering positief over de sympathieke actie.

Oranjeverrassing afgeleverd op duizend Lansingerlandse adressen

Algemeen

Lansingerland - Afgelopen zaterdag kleurde Lansingerland alvast een beetje oranje. In aanloop naar Koningsdag 2020 werd op duizend adressen in Lansingerland een oranje bordje met daarop een verrassing bezorgd.

De actie werd mede mogelijk gemaakt dankzij een aantal sponsoren. Peter van Vliet van Vers van de Markt doneerde mandarijnen en oranje minipaprika’s en de Rabobank zorgde voor de verdubbelaar. Daarnaast trakteerde Bakker Ammerlaan gevulde koeken. Ook was er een chocolaatje en een kaarsje als symbool voor een lichtpuntje mét een lief kaartje van de organisatoren. Heel Lansingerland Helpt maakte de koningsdagattentie compleet. Naast de attentie was het van belang om door middel van een flyer van ‘Lansingerland voor Elkaar’ aandacht te geven aan allerlei soorten hulpvragen die diverse organisaties in Lansingerland kunnen bieden. Ook kun je bij Lansingerland voor Elkaar terecht als je vrijwillige hulp wilt bieden. Maar liefst 35 vrijwilligers konden zaterdag vanaf 10.00 uur de spullen ophalen bij diverse afhaalpunten in Lansingerland. Rekening houdend met de geldende voorschriften had iedere bezorger zijn eigen tijdslot. De reacties van zowel bezorgers, als ontvangers waren hartverwarmend. Een van de bezorgers kreeg overheerlijke zelfgebakken koekjes aangeboden als dank. Aandacht en een persoonlijk gesprek zijn juist in deze tijden niet voor iedereen gemeengoed en werd daarom zeer goed ontvangen. Opvallend was dat onder de bezorgers er een groot aantal mensen met een zorgachtergrond bevonden, zich terdege bewust van de eenzaamheid onder senioren op dit moment.

Reacties
Margret is een van de bezorgers. Ze werd enorm geraakt door een oudere man, vertelt ze: “Hij was blij verrast met zijn bordje lekkers. Toen ik vroeg of het goed ging, zei hij: ‘Ja, gelukkig wel. Ik ben samen met mijn vrouw dus alles komt goed.’ Zag ik nou toch een klein traantje? We moeten een manier vinden om dit vaker te doen. Niet alleen vanwege het virus, maar er zijn zoveel mensen zo eenzaam en die zijn nu echt heel blij met deze aandacht.” Fleur, een dochter van een van de bezorgers, zegt: “Mam, dit moeten we eigenlijk elke week gaan doen!” Bezorgster Yvonne laat weten dat de reacties op de attentie alleen maar positief waren. “Het was leuk om te doen. Ik zag dat in de Smitshoek de mensen goed op elkaar letten en zo nodig ook voor elkaar zorgen. Een boodschap halen of zelfs eten koken. Super!”, vertelt ze.

Adressen
De adressen waren afkomstig van inwoners van Lansingerland die zelfstandig wonende senioren konden opgeven. Zij vonden dat deze personen wel wat extra aandacht in deze tijd verdienden. Het ging dan vooral om senioren, die kwetsbaar, alleen of eenzaam zijn en/of weinig buiten komen. Alle adressen die opgegeven zijn, werden bezocht; sommige mensen bleken niet thuis te zijn. Heel Lansingerland Helpt gaat bekijken hoe nieuwe adressen die aangereikt worden door inwoners van Lansingerland ook nog een vorm van attentie en aandacht kunnen ontvangen. Aangezien je door iemand aangemeld moet worden, waarbij adres volstaat en een naam niet nodig is, vraagt dat om aandacht voor ouderen die geen sociaal netwerk hebben en als het ware ‘vergeten ouderen’ zijn. Heel Lansingerland Helpt nodigt daarom inwoners uit om oudere senioren (rond de 75 jaar en ouder) aan te melden die nog geen attentie hebben ontvangen en die alleen, eenzaam en/of kwetsbaar zijn en/of weinig buiten komen. Heel Lansingerland Helpt gaat vervolgens kijken hoe ook aan hen binnenkort alsnog een kleine attentie uitgereikt kan worden.
Aanmelden
Bezorgers, ontvangers én organisatie kijken terug op een geslaagde actie. De organisatie wil nogmaals iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt. Heb je zelf ideeën voor een actie of wil je iemand aanmelden die nog geen attentie heeft ontvangen? Stuur dan een e-mail naar
heellansingerlandhelpt@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 16 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 17 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 18 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant