Mafico opent nieuw pand in Bergschenhoek
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Burgemeester Pieter van de Stadt en eigenaar David van Duijn van Mafico stellen met een druk op de rode knop het nieuwe bedrijfspand in gebruik. (Foto: SO)
Burgemeester Pieter van de Stadt en eigenaar David van Duijn van Mafico stellen met een druk op de rode knop het nieuwe bedrijfspand in gebruik. (Foto: SO)

Mafico opent nieuw pand in Bergschenhoek

  •   1593 keer gelezen

Bergschenhoek - Het is even zoeken deze vrijdagavond naar het nieuwe pand van Mafico aan de Dorsvloerweg 897 in Bergschenhoek, maar bordjes en ballonnen wijzen de weg. De distributeur van muziekinstrumenten en foto- en video-apparatuur heeft op het nieuwe Bedrijventerrein Leeuwenhoekweg een groot nieuw pand laten bouwen en dat werd vrijdag feestelijk geopend.

Door Sjaak Oudshoorn

De jonge ondernemer vertelde gekscherend dat hij het pand eigenlijk vooral had laten bouwen om een keer een mooi feestje te vieren met uiteraard heel veel muziek, onder meer van Crazy Piano's. Dat feest werd gevierd in een tent pal bij het nieuwe bedrijfspand dat bijna alweer te klein is. Althans, David van Duijn heeft alweer plannen voor uitbreiding. Mafico heeft twee jaar terug van de gemeente een stuk grond gekocht 'op de snelle groei' van het bedrijf. Er zijn dus nog volop uitbreidingsmogelijkheden en de gemeente werkt graag mee aan een soepel vergunningverleningstraject, zo verzekerde de burgemeester. De ondernemer zei er meteen achteraan dat hij heel content is over hoe de samenwerking met de gemeente tot nu toe gelopen is.

Familiebedrijf
Mafico is een familiebedrijf met een gemiddeld jong team met allemaal specialisten. Mafico doet de distributie naar detaillisten van allerlei topmerken die op de een of andere manier iets met muziek, geluid, video en/of fotografie te maken hebben: muziekinstrumenten (vooral gitaren), hifi-apparatuur, audio/video, maar ook materialen om de akoestiek in ruimten te verbeteren. Door een groeiend aantal merken aan zich te binden, heeft Mafico de voorbije jaren een zeer sterke groei doorgemaakt. Dat bracht met zich mee dat de ruimte in het oude pand aan de Leeuwenhoekweg te klein geworden was. Het bedrijf is overigens vanaf 1998 in Bergschenhoek gevestigd, destijds nog onder leiding van Coen van Duijn, die in 2015 is overleden. Daarna heeft zoon David het bedrijf ondanks zijn jeugdige leeftijd overgenomen en verder uitgebouwd. Zijn filosofie is dat hij de klanten/afnemers, zoals Keymusic dat twintig muziekwinkels telt, waaronder de grootste van het land in Rotterdam, van een zo breed mogelijk product moet kunnen voorzien, met optimale service en advies, op basis van kennis van zaken. Alles moet up to date zijn. Samenwerking en het bundelen van verschillende kwaliteiten en specialismen is daarbij het toverwoord.
Tijdens het openingsfeest haalde David van Duijn zijn volledige team op het podium om ze allemaal via een korte schets te karakteriseren. Wie zichzelf herkende kon naar voren stappen en kreeg onder applaus een knuffel en een beeldje van David. Daarbij werd meteen zichtbaar dat het om verschillende mensen gaat met hun eigen kwaliteiten die met elkaar op elkaar afgestemd team vormen. De spirit en de warmte straalden er van af. Een prachtig staaltje teambuilding waar het daarop volgende stevige muziekfeestje nog eens een bevestiging van was. "Die samenwerking en die hechte band tussen mensen is de kracht van de familiebedrijven waarvan we er in Lansingerland heel veel hebben", zei burgemeester Pieter van de Stadt in een korte toespraak waarin hij zei dat de jeugdigheid en de spirit van Mafico goed aansluiten bij het karakter van Lansingerland als jonge groeiende gemeente met heel veel energieke mensen die er wat mooi van willen maken.
Edith van Duijn, de moeder van David en diens broer Thomas - die ook in het bedrijf werkt - hield als oudste teamlid een kort toespraakje waarin ze even het verband legde tussen heden en verleden. Mafico betekent eigenlijk Maatschappij Financiële Commissie. Het is begin jaren vijftig begonnen met financiële dienstverlening. Later werd de switch gemaakt naar muziekdistributie en bouwde Coen van Duijn het bedrijf verder uit. De in 2015 overleden Van Duijn senior zou trots zijn geweest als hij had gezien hoe zoon David in de voetsporen van zijn pa het bedrijf heeft voortgezet.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>