Vier nieuwe wereldrecords RaceRunning voor Colin
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Race bij 8e Spectades Games. (Foto: Tessa Giele)
Race bij 8e Spectades Games. (Foto: Tessa Giele)

Vier nieuwe wereldrecords RaceRunning voor Colin

  •   16 keer gelezen

Bergschenhoek - Bij Rotterdam Atletiek werd racerunner Colin op dinsdag 29 oktober. gehuldigd voor zijn nieuwe wereldrecords van dit seizoen.

Het begon allemaal in juli 2019 in Kopenhagen, Denemarken. Bij de International Cup startte Colin van Tricht dit seizoen in een hogere leeftijd klasse voor junioren onder 16 jaar. Vijf weken voor dit toernooi had hij nog zijn arm gebroken. Door een operatie maakten de artsen toch mogelijk dat hij kon deelnemen. Op de 400m en 800m verbeterde Colin de records die al vijf jaar lang stevig overeind stonden. En op de 1500 m zette Colin een nieuw wereldrecord in Denemarken.

Ook op de 5 km wilde Colin de eerste zijn om een record RaceRunning te vestigen. Helaas moest hij na 4 km uitstappen door een technisch mankement.

Op zondag 8 september liep Colin mee in de 10 km bij de Veldwerk halve marathon van Oostland in Pijnacker. Een prachtig evenement dat nu voor het tweede jaar mogelijk maakt dat ook racerunners mee doen.

Tijdens de marathon van Brabant op zondag 27 oktober verbeterde Colin zijn PR op de 10 km naar 48 minuten. Ook bij Voorne atletiek wordt een start met een groep racerunners voorbereid.

Op 15 september mochten vier racerunners deelnemen aan de 8de Spectades Games. Hoewel geen officiële IPC wedstrijd wist Colin hier zijn PR op de 800 m te verbeteren met 5 seconden. Dit bleek een goede indicatie voor de internationale wedstrijd in Doncaster, Engeland een week later. Tijdens deze race verbeterde Colin zijn eigen wereldrecord op de 800 m en pakte hij het wereldrecord op de 100 m. Zodoende kon Colin het seizoen van 2019 afsluiten met vier nieuwe wereldrecords.

In april 2020 zal het nieuwe wedstrijdseizoen starten. Colin ziet er naar uit om dan ook het record op de 200m en op de 5 km op scherp te zetten. Tot die tijd zal hij blijven trainen bij Rotterdam atletiek, waar ook nieuwe racerunners, jong en oud, welkom zijn. Verder kun je Colin zien trainen op de weg in de regio Lansingerland en in de lente weer bij een evenement hier of daar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>