Kringloop RataPlan: ruim 2.000 m2 kringloopplezier. (Foto: PR
Kringloop RataPlan: ruim 2.000 m2 kringloopplezier. (Foto: PR

Opening RataPlan Berkel en Rodenrijs belooft een feestje te worden

Algemeen

LANSINGERLAND – Vanaf donderdag 28 november kunnen kringloopliefhebbers hun hart ophalen. Bijna zes maanden na de verwoestende brand opent kringloopwinkel RataPlan haar nieuwe pand aan de Industrieweg 50. De kringloopwinkel is ruim 2.000 m2 groot, verspreid over 3 verdiepingen en zal zeven dagen per week open zijn.

RataPlan Berkel en Rodenrijs biedt op het nieuwe adres een breed assortiment tweedehands spullen, van kleding tot boeken en van kleingoed tot meubels. Naast de bekende kringloopafdelingen zal er in de nieuwe winkel meer ruimte zijn voor ontmoeting tussen klanten (onderling) en werknemers. De werkzaamheden zullen meer vóór de spreekwoordelijke schermen plaatsvinden. Zo ziet de klant van A tot Z wat er gebeurt met kringloopspullen. Ook is er een koffiecorner voor een pauze tijdens het kringloopavontuur.

Werkgelegenheid
Stichting RataPlan biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Daarnaast is het belangrijkste doel betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. Naast de vaste medewerkers zijn er ook vrijwilligers werkzaam bij RataPlan. Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de stichting. Zij vormen, samen met andere medewerkers, het kloppend hart van de kringloopwinkels. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan binnen de kringloopwinkel en een steentje bij te dragen aan kansen voor mens en milieu? Dan kunt u contact opnemen met bedrijfsleider Jesse van Herk via 06-55536579.

Feestelijke opening
Vanaf donderdag 28 november om 9.00 uur zijn alle kringloopfans van harte welkom bij kringloopwinkel RataPlan. Om 11.00 uur wordt de winkel officieel geopend door wethouder van Tatenhove. Naast een uniek assortiment tweedehands spullen kan er tijdens het kringloopshoppen volop worden genoten van live muziek, verzorgd door coverband Mits & del Prado. Daarnaast worden er gratis hapjes en drankjes uitgedeeld. Kringloopwinkelen is nog nooit zo leuk geweest!

Meer informatie: rataplan.nl
Industrieweg 50,
Berkel en Rodenrijs

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 15 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 18 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant