Na een tijdje hield het op met zachtjes regenen. Alle deelnemers waren doorweekt.
Na een tijdje hield het op met zachtjes regenen. Alle deelnemers waren doorweekt.

BESOS-loop 2019: rennen in de regen

Algemeen 77 keer gelezen

Bergschenhoek – Waar het de afgelopen jaren altijd stralend weer was tijdens de BESOS-loop, was het dit jaar tijdens de 33e editie helaas anders. Gelukkig lieten de kinderen zich woensdagavond niet door de steeds harder stromende regen afschrikken en renden zij rondjes over de Beukvaren en de Wagenaerdreef alsof hun leven ervan afhing.

Tussen de 500 en 550 kinderen stonden achter het rood-wit geblokte lint te popelen van ongeduld, toen stipt om 18.30 uur het startschot klonk en zij een uur lang mochten rennen of wandelen. In eerste instantie miezerde het een beetje, maar daarna hield het op met zachtjes regenen en binnen no time waren de deelnemende kinderen – en een paar ouders die zich eraan waagden mee te lopen – volledig doorweekt. Maar er werd stug volgehouden om maar zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. En natuurlijk stiekem ook wel een beetje om de volgende dag stoer op school te kunnen vertellen hoeveel rondjes ze hebben gelopen. “Er doen dit jaar minder kinderen mee dan we gewend zijn, dus dat is wel jammer”, vertelt Edwin Willemsen van Stichting Besos. “Waar dat aan ligt weten we niet precies, maar het plezier, de inzet en sportiviteit zijn er niet minder om.” Alle basisschoolleerlingen uit Bergschenhoek zijn uitgenodigd hun beste beentje voor te zetten om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel van dit jaar, Stichting Betuwe Wereldwijd. Deze stichting helpt zowel mensen in Nederland als mensen in ontwikkelingslanden door gereedschap, fietsen en computers hier op te knappen en vervolgens te verzenden naar opleidingscentra in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. In Nederland worden door deze opzet mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt aan een stimulerende werkplek geholpen. In ontwikkelingslanden krijgen jongeren de kans een vak te leren en zo in hun eigen onderhoud te voorzien. “Op deze manier snijdt het mes dus aan twee kanten en daarom vonden wij het ook heel mooi. We zoeken vaak een doel dat kinderen aanspreekt en sturen ook een powerpoint met informatie naar de scholen zodat het wat meer gaat leven. En we proberen altijd terugkoppeling te geven, het is tenslotte leuk om te zien wat er met het geld gebeurt dat je hebt opgehaald. We hebben twee bakken neergezet waar mensen oud gereedschap kunnen inleveren, zo slaan we dus twee vliegen in één klap. We hopen dat er weer een mooi bedrag wordt opgehaald”, aldus Edwin.

Na afloop namen de kinderen tegen inlevering van hun stempelkaart een welverdiende medaille in ontvangst. Ook kregen ze een lekker ijsje, gesponsord door A.J. De Jong. “Ik vond het leuk om mee te doen, maar het was jammer dat het zo hard regende. Het voordeel was dan wel weer dat je het niet zo heel warm kreeg”, aldus één van de deelnemende kinderen.

Even een stempel halen.
De start van de BESOS-loop 2019.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant