Het Urban Sportspark is nu al een doorslaand succes bij de jeugd. (Foto: Spa Media).
Het Urban Sportspark is nu al een doorslaand succes bij de jeugd. (Foto: Spa Media).

Uniek sportpark in de buitenlucht

Algemeen 295 keer gelezen

Bergschenhoek - Zaterdag heeft sportwethouder Ankie van Tatenhove het Urban Sportspark Lansingerland in het Annie MG Schmidtpark in Bergschenhoek geopend. Op Europese schaal gaat het om een uniek sportpark vanwege de grote variëteit aan urban sportmogelijkheden.

Direct na de opening, waren er diverse sportdemonstraties en konden mensen workshops volgen. Ondanks het regenachtige weer was de belangstelling groot. De komst van het sportpark is mede te danken aan het initiatief van de twaalfjarige Len van Duin uit Bergschenhoek. Hij stuurde een brief aan de burgemeester met daarin zijn droom: een freerun park in de gemeente. Het idee van Len kreeg handen en voeten en ontwikkelde zich door tot een heus Urban Sportspark. Over de locatie en sportinrichting van het park hebben veel mensen meegedacht. Zo hebben sporters, personal trainers, jeugd- en jongerenwerk hun wensen en ideeën ingebracht en ook inwoners hebben dat gedaan.

Stimuleren om te bewegen
Wethouder Van Tatenhove: “Met het Urban Sportspark beschikt Lansingerland over een unieke plek voor sporten in de openbare ruimte. De plek nodigt uit om te bewegen. En dat is precies wat we willen stimuleren; dat zoveel mogelijk mensen gaan sporten en bewegen, want bewegen is goed voor je gezondheid. Het is ook een plek ván en vóór iedereen geworden. Jong en oud kan er terecht. Dus ik hoop dat veel mensen gebruik gaan maken van het sportpark.”

Variëteit aan sporten
Je kunt in het Urban Sportspark Lansingerland terecht voor de volgende sporten en disciplines: calisthenics, boulderen, bootcamp, ninja warrior, slackline en freerunning. Het eerste deel van het sportpark is ingericht met sporttoestellen op een kunstgrasvalondergrond. In het tweede deel staan natuurlijke elementen zoals boomstammen, gecombineerd met betonnen elementen. Door de combinatie van natuur met beton ontstaat er een samenspel van elementen die alle sporten volledig tot hun recht laat komen. Het Urban Sportspark ligt in het Annie MG Schmidtpark, tussen de skatebaan en zwembad De Windas in Bergschenhoek. De komende weken geven professionals er les in onder meer calisthenics, boulderen, bootcamp, ninja warrior, slackline en freerunning. Inschrijven voor een les kan via urbansportspark@lansingerland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant