SamenLoop voor Hoop: Lansingerland kleurt paars
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Er is afgelopen weekend een ongekend bedrag opgehaald voor het KWF in Lansingerland. (Foto's: Astrid Nielsen)
Er is afgelopen weekend een ongekend bedrag opgehaald voor het KWF in Lansingerland. (Foto's: Astrid Nielsen)

SamenLoop voor Hoop: Lansingerland kleurt paars

  •   146 keer gelezen

Bergschenhoek – Afgelopen weekend was er van alles te doen in Lansingerland, zoals de Halve Marathon Oostland en het Toost Foodtruckfestival, maar de SamenLoop voor Hoop was toch wel met stip het indrukwekkendste evenement: een 24-uurs wandeltocht voor het KWF.

Na maanden van voorbereiding klonken zaterdag om 14.00 uur de vuvuzela's om de Loop te openen. Niet iedereen hield het droog, want veel mensen hebben toch wel iets meegemaakt in hun omgeving. Wat het weer betreft bleef het bij een paar druppels. Op het veld naast De Windas is het podium voor Opperdepop Festival al opgesteld, dat ook voor deze gelegenheid gebruikt mocht worden. Het terrein stond vol met allerlei kraampjes waar de verschillende teams nog van alles verkochten, allemaal voor het goede doel. Ook waren er allerhande activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen, schminken, ezeltje rijden en een hindernisbaan. Het podium was gevuld met artiesten die al dan niet belangeloos hun medewerking verleenden aan het evenement, zoals Iris de Schepper, Peggy Sandaal en Arno Kolenbrander.

Miranda van Rutten was teamcaptain van team Oranjewijk: "Ik wilde onder meer meelopen voor mensen uit onze wijk die kanker hebben of hebben gehad. In eerste instantie kreeg ik mijn team vanuit de wijk niet vol, daarom zijn er ook mensen van buitenaf bij. Dat heeft een heel leuk gemengd team van 21 personen opgeleverd, waarbij niet iedereen elkaar kent, maar dat is geen probleem. We hebben onder meer geld ingezameld door de verkoop van kaarsenzakken en hier op de kraam verkopen we luiertaarten en orchideeën. Ons jongste teamlid is 15 en het oudste 75. We maken gebruik van drie estafettestokjes, zo kun je altijd zien of er iemand aan het lopen is. Het is nog best een hele organisatie allemaal. Ons teamlid Lola heeft een mooie grote dromenvanger gemaakt waar mensen een wenskaartje in kunnen doen. Ons doel was om 300 euro op te halen, maar de teller stond op 7 september al op 1.645 euro en daar komt de opbrengst van de verkoop nog bij, dus we zijn dik tevreden." Vrijwilliger Tamara Labrie ontving op het 'verwenplein' eregasten voor onder meer een massage, pedicure, yogales, workshop aquatint of gelukssteen maken. Ook was er een 'gedachtennis' voor mensen die even stil wilden staan bij iemand of even een momentje voor zichzelf wilden hebben. "Iedereen heeft wel mensen verloren, dus het is mooi om dit te kunnen doen", aldus Tamara. Twee eregasten die elkaar kennen van de kaartclub, gaven zich op voor een pedicurebehandeling: "De ingang van het terrein is wel een eindje lopen, maar het is supermooi georganiseerd. Zelf lopen we niet mee, alleen met de eerste en laatste ronde, en de kaarsenceremonie."

Burgemeester
Burgemeester Pieter van de Stadt en zijn vrouw Lara zaten in team Edelweiss: "We wilden graag meedoen voor het goede doel. Ons team is een mix van verschillende mensen, van raadslid tot buurvrouw. Het speciale van ons team is dat iedereen welkom was en mensen hebben zich aangesloten om allerlei verschillende redenen. We hebben geld opgehaald door de verkoop van kaarsenzakken, wijn en 'hugbier' en vorige week een dubbelconcert georganiseerd. Bovendien hebben we veel giften ontvangen, waaronder behoorlijk grote bedragen. We lopen echt in estafettevorm en we zijn allemaal aanwezig bij het begin en het eind. In totaal loopt iedereen twee keer anderhalf uur. We hebben ruim 4.000 euro opgehaald en daar zijn we heel trots op. Ook alle verhalen die je hoort zijn hartverwarmend. Sommige mensen hebben de strijd verloren, maar anderen vechten nog steeds en kunnen die strijd alleen maar aangaan met behulp van de medische wetenschap. Daarom is dit ook zo belangrijk. Bovendien is het fijn om er allemaal met elkaar te zijn, de betrokkenheid is mooi om te zien. Iedereen draagt zijn steentje bij, met elkaar maken we dit evenement."

Kaarsenceremonie
De kaarsenceremonie zaterdagavond rond 22.30 uur was erg indrukwekkend: langs het parcours stonden duizenden kaarsenzakken met mooie teksten erop en lichtjes erin die het terrein verlichtten. Er werd een gedicht voorgedragen, prachtig gezongen en twee deelnemers vertelden hun verhaal: de emoties waren goed voelbaar. Daarna liepen de aanwezige eregasten door een haag van fakkels, waarna de bijna achthonderd lopers volgden. Ondanks de regen een indrukwekkend tafereel! De nacht was lang, bij tijd en wijle nat, en koud, maar er werd stug doorgewandeld en de volgende ochtend stonden de teams alweer klaar om aan te moedigen bij de Kinderloop, die om 10.00 uur van start ging. Zo'n tweehonderd kinderen liepen geen 24 uur, maar 24 minuten achter elkaar en kregen na afloop een certificaat en ijsje als beloning. Hiermee haalden zij een bedrag van 6.162,26 euro op. Rond de klok van 13.45 uur werd de laatste ronde aangekondigd en liepen er wellicht wel duizend lopers op de baan, de één wat meer vermoeid dan de ander. Na een spetterend slot van Peggy Sandaal, werd dan eindelijk het totaalbedrag bekend gemaakt door de dansers van LindaRoos. Ook twee lokale initiatieven kregen een cheque overhandigd, te weten Gerdie Bours voor haar boek en het Hospice, dat ook nog de publieksprijs krijgt.

"Zeer voldaan en gelukkig, zo voelt het", vertelt voorzitter Patrick Starrenburg naderhand. "Dit had echt niemand verwacht! Iedereen staat versteld, ook het KWF, dat we de eerste keer zo'n bedrag bij elkaar hebben gebracht. We hadden gerekend op misschien zo'n 60.000 euro, maar de teller stond bij de sluiting op 127.964,25 euro, een ongekend mooi bedrag! En dat hebben we met elkaar gedaan. Het enige dat ik over het weer kwijt wil is dat we heel blij waren dat niemand zich door de regen liet tegenhouden om te blijven. Daaruit blijkt wel dat we een goede sfeer hebben weten neer te zetten en dat iedereen het de moeite waard vond. Iedereen loopt hier met een eigen verhaal, maar we hadden de juiste mensen op de juiste plek staan. Je kunt nooit heel ver in de toekomst kijken, dat leert zo'n evenement je dan ook wel weer, maar dit heeft ons gemotiveerd er in 2021 weer voor te gaan. Het levert zo veel positieve energie op en je leert ook veel van elkaar. Achter de schermen waren er wel wat kleine dingetjes, maar die waren weer snel opgelost. We hebben een heel mooi team dat alles goed regelt en heel flexibel is. Ik ben er trots op hoe we dit met elkaar gedaan hebben!"

Tot zes weken na vandaag kunt u uw bijdrage nog storten op rekeningnummer: NL35RABO0333136322.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>