De bijzondere zuivelboerderij uit 1666 in de Ackerdijckse Plassen. (Foto: Natuurmonumenten)
De bijzondere zuivelboerderij uit 1666 in de Ackerdijckse Plassen. (Foto: Natuurmonumenten)

Dit weekend Open Monumentendag

Algemeen

Lansingerland - In het weekend van 14 en 15 september is het weer Nationale Open Monumentendag. Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier?

Op zaterdag 14 september verenigen de drie dorpskernen zich via een ‘weg van momenten’- route langs culturele en historische punten in Lansingerland. Omdat het Open Monumentendag is, zijn veel historische plekken geopend. Culturele instanties sluiten hierbij aan door ook hun deuren te openen en leuke activiteiten te organiseren. Alle georganiseerde activiteiten zijn te bereiken via de ‘Weg van Momenten’-route. Deelname aan deze route is geheel gratis. De startpunten zijn de bibliotheken in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk (vanaf 10:00 uur) én de kraam van de Historische Vereniging, nabij Dorpsstraat 67 (voor de Jumbo) in Bergschenhoek (vanaf 10.30 uur). Daar kunt u een gratis goodiebag ophalen en van start gaan. In de goodiebag bevindt zich onder andere: de route, het programma, vouchers en flyers van participerende organisaties, een voucher voor een gratis drankje bij de bibliotheek en een presentje.

Bijzondere boerderij
De boswachters van Natuurmonumenten openen op zondag 15 september de poorten van de Ackerdijkse Plassen, een vogelparadijs tussen Rotterdam en Delft. Dit is je kans om een wandeling te maken door dit normaal afgesloten gebied. Neem ook een kijkje in de monumentale, Zuid-Hollandse zuivelboerderij uit 1666. Onder andere de bijzondere opkamer en melkkelder zijn te bezichtigen. Duik de geschiedenis in en ga mee met een van de rondleidingen door deze eeuwenoude boerderij. Bezoekers zijn tussen 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Het adres van de boerderij Ackerdijkse Plassen is Rijksstraatweg 127, 2645 BS Delfgauw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 16 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 17 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 18 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant