Foto: archief
Foto: archief

‘Businesspoint’ in Parkzoom 4

Algemeen 1 keer gelezen

Bergschenhoek - Donderdag 19 september tekenden wethouder Albert Abee en de heer A. Lantink van Arlan Groep BV de verkoopovereenkomst voor de voorzieningenlocatie in Parkzoom 4 in Bergschenhoek.

De locatie ligt ingeklemd tussen de drukke wegen Boterdorpseweg en de Randweg-West. Er ligt ook een hogedruk gasleiding. Hierdoor is dit geen eenvoudige ontwikkellocatie en zijn er beperkingen opgelegd.

Het verkooptraject kende een lange looptijd. Nadat de toenmalige gemeente Bergschenhoek een overeenkomst met een makelaar had gesloten, kwam Arlan Groep BV vrij snel als serieuze partij naar voren. Na intensieve gesprekken kwamen de gemeente en Arlan Groep BV tot overeenstemming. In 2008 was de planuitwerking met drie kantoorgebouwen klaar. Door de op dat moment spelende financiële en economische crisis zakte de markt voor kantoren in. Hierop is besloten naar andere ontwikkelmogelijkheden te zoeken. Diverse opties zijn de revue gepasseerd: van datacentrum tot een valiesgebouw voor opslag en werkplaatsen.

Plan en planning
Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het ontwerp waarover de gemeente en Arlan Groep BV overeenstemming hebben bereikt: het ‘Businesspoint Lansingerland’. Dit concept bestaat uit een vierlaags kantoorgebouw met een bedrijfsgebouw met twaalf bedrijfsunits met kantoorruimte. De gemeente denkt hiermee een welkome aanvulling te krijgen op de vestigingsmogelijkheden voor bedrijven in Lansingerland. Naar verwachting start de bouw na de zomer van 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant