Afbeelding

Rookruimtes in Lansingerland moeten per direct dicht

Algemeen

Lansingerland - Alle rookruimtes in de horeca in Nederland moeten dicht, dat heeft de Hoge Raad zojuist bepaald. Dit geldt ook voor horecagelegenheden in Lansingerland.

Volgens de advocaat-generaal kunnen niet-rokers een sociale druk voelen om zich bij de rokers in een rookruimte aan te sluiten en het is volgens hem onvermijdelijk dat er rook ontsnapt en in de rookvrije gedeeltes van een café of restaurant terechtkomt. Dit is overigens ook daadwerkelijk het geval. In de kroegen waar in onze gemeente nog in rookhokken wordt gerookt, is veelal de lucht ook te ruiken in de rest van het gebouw. Jaarlijks sterven zo’n 20.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van roken.

Verkoop supermarkt
Albert Heijn gaat de tabakswaren overigens afdekken, zo laat een woordvoerder weten aan deze krant. ”Klanten kunnen bij Albert Heijn terecht voor al hun boodschappen. Voor ongeveer een kwart van de consumenten in Nederland maken tabaksproducten daar onderdeel van uit… We verkopen zo’n 20.000 producten en daar zitten meer en minder gezonde producten bij. Wij willen onze klanten graag keuzes blijven bieden, maar tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de wens om op een andere manier met de verkoop van tabak om te gaan. Daarom gaan we de tabak in onze winkels afdekken.” Lidl verkoopt helemaal geen sigaretten meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 19 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 20 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant