Afbeelding

Vijf jongens aangehouden voor mishandeling

Algemeen 77 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Maandag 13 mei, even na 16.00 uur, fietste een vijftienjarige jongen uit Berkel en Rodenrijs met een stel anderen van school naar huis toen hij werd klemgereden door een groep jongens.

De daders beschuldigden hem er vervolgens van dat híj de aanrijding had veroorzaakt, en eisten een vergoeding voor de ‘schade’. Daarbij werden rake klappen uitgedeeld aan het slachtoffer. Een jongen van het fietsgroepje die terugkwam om hem te helpen werd ook belaagd. De daders kregen echter niks. Ze dreigden nog dat hij die avond werd verwacht bij een pinautomaat om te betalen en gingen er toen vandoor. Het slachtoffer belde naar zijn ouders, die de politie waarschuwden. Bij het onderzoek in de omgeving van het incident werden de daders niet meer gevonden. Die avond wachtte niet alleen het slachtoffer, maar ook een team agenten de jongens op bij de bank. Daar kwamen ze niet opdagen.

Aanhoudingen
Het onderzoek werd natuurlijk wel voortgezet. Dat resulteerde deze week in de aanhouding van vijf jongens tussen de 14 en 17 jaar oud, van wie één uit Bergschenhoek. De rest komt uit Berkel en Rodenrijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant