Het Korenmolengat is een bijzonder natuurreservaat in de buurt. (Foto: PR)
Het Korenmolengat is een bijzonder natuurreservaat in de buurt. (Foto: PR)

KBO Bleiswijk volop in actie

Algemeen

Bleiswijk - De KBO Bleiswijk is komende weken volop in actie met zowel sportieve, culturele als feestelijke bijeenkomsten, waaronder een

De eerste sportieve bijeenkomst is een prachtige herfst wandeling door het unieke ‘Koornmolengat’ op dinsdagmiddag 22 oktober.

Natuurreservaat
Dit bijzondere natuurreservaat is net aan de overkant van de Rottemeren in de gemeente Zevenhuizen. Onder leiding van een natuurgids van Rotta wordt dit een geweldig interessante wandeling door een prachtig moeras in de mooiste herfstkleuren. Dit gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk. De deelnemers verzamelen om 13.55 uur op het RK. Kerkplein in Bleiswijk. Om 14.00 uur is het vertrek naar de veerpont aan de Rotte om de deelnemers over te varen naar Zevenhuizen. Rond de klok van 16.00 uur is men weer terug in Bleiswijk. De kosten van deelname beperkt zich tot het betalen van de veerpont a 0.50 eurocent p.p. Goed schoeisel is wel een must!

Jubileumfeest
Ook de feestelijke bijeenkomst op zondag 27 oktober is zeer uitnodigend en de moeite waard. Op die zondag viert de KBO (voorheen RK. Ouderensoos) haar 55-jarig jubileum in het parochiehuis te Bleiswijk. Begonnen wordt met een eucharistieviering om 11.00 uur in de RK.Kerk O.L.V. Visitatie m.m.v. zangkoor Lesito. Na afloop zal het feest worden voortgezet in het parochiehuis met een kop koffie of thee en enkele smakelijke broodjes.
Rond de klok van 14.00 uur treed het Westfries Collectief op met sketches, liedjes en grappen in een wervelende stijl en sfeer. Rond de klok van 16.00 uur is er een einde aan deze feestelijke zondagmiddag. De leden ontvangen 3 consumptiebonnen en verdere drankjes zijn voor eigen rekening. Introducees zijn ook van harte welkom maar wel tegen betaling van 10,- euro. Voor deze middag is van te voren opgeven mogelijk bij Henk in’t Veen via 06 – 13741195 of bij Annie Smit via 06 – 52546730. Opgeven is mogelijk tot 25 oktober.

Molenmuseum
Voor het culturele uitje staat er een bezoek gepland aan het prachtige Molenmuseum in Zevenhuizen op 26 november a.s. In dit museum is te zien hoe de bemaling aan de Rotte heeft plaats gevonden en op welke manier er turf werd gestoken in diverse polders rondom de Rottemeren in vroegere tijden. Ook het aantal molens wat hier de bemaling verrichte is in dat museum mooi weergegeven.
Verdere informatie over dit bezoek volgt op een later tijdstip.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 1 uur geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 4 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 22 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 apr, 10:12

Uit de krant