Op de buitenmuur is een plaquette aangebracht.
Op de buitenmuur is een plaquette aangebracht.

Basisschool viert feest en onthult plaquette

Algemeen 102 keer gelezen

Bleiswijk - In 1969 ging de eerste generatie Anne Frankers naar school. Nu viert de jongste lichting leerlingen feest. Hun basisschool bestaat namelijk vijftig jaar.

Het feest begon al in maart en eindigde vrijdag met openluchttheater op het schoolplein. Acteurs, dansers, zangers, jongleurs, Rubix-kubusrecordhouder: alle optredens deden de kinderen zelf. Een school met talenten! Op vrijdagmiddag 5 juli onthulden leerlingen van groep 8 een ijzeren plaquette aan de buitenmuur van de school. De tekst die erop staat is van Anne Frank (6 juli 1944): “Wij leven allen met het doel gelukkig te worden, wij leven allen verschillend en toch gelijk”. De plaquette hoort bij de Anne Frankboom op het schoolplein, gegroeid uit een loot van de kastanjeboom van het Anne Frank Huis in Amsterdam. Na dit ingetogen moment was het tijd voor feest: de optredens van alle kinderen, van groep 1 tot en met 8. En iedereen kon genieten van hun enthousiasme, en hapjes, drankjes en ijsjes.

Ter herinnering
In 1969 gaf toenmalige burgemeester Krop de naam Anne Frankschool. Hij had banden met Israël en vond dat de openbare school in Bleiswijk die naam moest dragen. Ter herinnering is er een Anne Frankboom geplant in Israël. In 1971 kwam er nieuw schoolgebouw aan de Lijsterlaan 2, geopend door burgemeester Krop. In 2008 trok de Anne Frankschool in nieuwbouw aan Lijsterlaan 8.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant