Ook het minder geconcentreerd spelende TOGB wist in de tweede helft het net te vinden. Tekst: Ron Fruining, Foto: Ron Spanjaart
Ook het minder geconcentreerd spelende TOGB wist in de tweede helft het net te vinden. Tekst: Ron Fruining, Foto: Ron Spanjaart Foto: Ron Spanjaart

TOGB verslaat Hillegersberg feitelijk al in de eerste helft

Sport

TOGB heeft door een uitstekende eerste helft een 4-1 overwinning geboekt op mede promovendus Hillegersberg. Vooral in de eerste 45 minuten was de equipe van trainer Ronald Ermes veel slimmer en effectiever dan de ploeg uit Rotterdam, waardoor het duel eigenlijk bij rust beslist was. De tweede helft was kwalitatief een stuk minder attractief, hoewel beide teams ook in de tweede helft het net wisten te vinden.

Ermes moest TOGB door de opgelopen schorsing van Rob Gerritsma, voorin omzetten. Er was deze competitie voor het eerst een basisplaats voor Zacharia Doumajd. Ook Yousif de Kock stond deze middag in de basis elf van Ermes die een zeer aanvallend TOGB de klus tegen Hillegersberg wilde laten klaren. TOGB was voetballend en mentaal de betere ploeg in de eerste helft. Toch wist Hillegersberg lang de “nul” op het scorebord vast te houden. In minuut 27 wist TOGB eindelijk de opening in de Hillegersberg verdediging te vinden. Heintjes zette La Cruz in kansrijke positie. De behendige aanvaller verschalkte vervolgens doelman Sander Steenbergen, 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Bakker op aangeven van wederom Heintjes de marge naar 2. Nog voor de pauze was Heintjes wederom de aangever bij de tweede treffer van La Cruz, 3-0.

TOGB dacht klaarblijkelijk dat de punten al binnen waren en begon ongeconcentreerd aan de tweede helft. Hillegersberg wist wel raad met de verslapte instelling van de gastheren. Na een kleine 10 minuten scoorde het Rotterdamse team de 3-1. Echter waren de gasten niet bij machten het TOGB echt lastig te maken. Ddaarvoor was het krachtsverschil te groot. Ook het minder geconcentreerd spelende TOGB wist in de tweede helft het net te vinden. Op aangeven van Younes Assaih was het Merick Heintjes die de wedstrijd in de 78ste minuut definitief in het slot gooide. Heintjes bekroonde een prima wedstrijd met een doelpunt en bezorgde TOGB zodoende 3 punten.

Tekst: Ron Fruining
Foto: Ron Spanjaart

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 10 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 13 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 15 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 16 uur geleden

Uit de krant